Programas Educativos

Inicio » Ceramica des de casa

Ceramica des de casa

Per fer front a aquesta nova situació de confinament a casa que ens està tocant viure, estem veient com tota la població s’està reinventant amb nous hàbits i noves formes de funcionar, amb el propòsit de  minimitzar al màxim l’impacte que suposa haver tingut que canviar, de hui per demà, les nostres rutines i la nostra manera de fer. I no sabem per quant de temps.

El sector de l’educació i la cultura estan fent grans esforços per posar al servei de la població recursos per garantir la no paralització d’aquests serveis fonamentals per a l’evolució de la societat (a curt, mitjà i llarg plaç).

Per això, i continuant amb la vocació de servei a la ciutadania, el Museu del Taulell a dissenyat una sèrie d’accions educatives per a que famílies, centres educatius i població en general puguen utilitzar-les com a eines educatives i d’entreteniment durant aquests dies tan especials, a casa, per suposat. Tot amb el propòsit d’apropar les col·leccions del Museu a les cases per a l’entreteniment i l’aprenentatge.

Aquesta proposta d’activitats, ja que és llancen des del Museu, acabarà, com no podia ser d’un altra manera, amb una gran exposició dels resultats obtinguts a partir de les imatges, vídeos i comentaris que es rebran al Museu fins que dure el confinament a casa. Així podrem fer memòria de com han estat aquests dies i com les famílies ho han viscut i com han fet front.

Dos són les línies d’actuació previstes. Per una banda, readaptant el projecte educatiu Dissabtes de ceràmica que el Museu desenvolupa habitualment, cada setmana que passe de confinament, es llançaran activitats per poder realitzar-se en família o pel públic en general, que reflexionaran a sobre continguts que trobem a les col·leccions del Museu. A l’apartat d’ACTIVITATS d’aquesta web és publicaran les propostes.

Per altra banda, el Museu del Taulell es posarà al serveis dels centres educatius de la localitat elaborant recursos educatius amb materials per a que puguen ser utilitzats pels mestres i les mestres de forma telemàtica si així ho troben oportú.

Tot el material que es genere a les cases podrà enviar-se al Museu mitjançant fotografies o vídeos curts del procés als correus: mribera@museoazulejo.org o mribera@onda.es De cara a elaborar una exposició final amb tot el material general. Per suposat, quan passe el confinament, també es demanarà que els treballs resultats finals també arriben al Museu per tal d’incorporar-los a l’exposició.

Les activitats s’anunciaran a les xarxes socials, als correus de les bases de dades del Museu i en aquesta web del Museu.

Per començar amb les activitats, l’Ajuntament d’Onda recupera uns dossiers educatius que va editar el Museu del Taulell «Manolo Safont» fa un temps amb propostes didàctiques que ara torna a posar a disposició de les famílies i les escoles. Adjunt trobareu el PDF d’un d’aquests dossiers, el destinat a famílies, que porta per títol: A què fan olor els taulells? El dossier de les famílies (També el podeu descarregar de l’apartat d’aquesta web ACTIVIDADES.

Dessitgem que ho passeu d’allò més bé.
Programas similares
Museo Onda discapacitados

El Museo del Azulejo también organiza programas de actividades para personas con algun tipo de discapacidad. Desde visitas guiadas hasta talleres, siempre adaptándose a las características especiales de los grupos y con el asesoramiento y en coordinación con los cuidadores. En este sentido son frecuentes las visitas para invidentes y la actividad «Descubrir los azulejos» […]

Museu Onda sabados de ceramica

Continuando con una de las funciones principales del Museo, la difusión y educación entre los más pequeños, el Museo programa unas actividades didácticas para toda la familia que se desarrollan los sábados por la mañana en las instalaciones museísticas, se trata de talleres de cerámica creativa que coinciden con el programa de las exposiciones temporales o fechas señaladas. Programando en función de la temática de la exposición o de las fechas escogidas.

Museu del Taulell programa educatiu

El Museo del Azulejo ha diseñado una serie de actividades que cumplen su misión educativa bajo el formato de escuela de verano. Con ello se da respuesta a la demanda de los padres que tienen horario laboral en verano y que les pueda ayudar en sus responsabilidades de atención y educación hacia los hijos. A […]

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.