Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «Cap a un passat sostenible»

Taller familiar «Cap a un passat sostenible»

Estrenem nova proposta didàctica  per al dissabte 20 de maig amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que trobarem a la instal·lació temporal del Museu que ens mostra els treballs artístics realitzats per l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà d’Onda, l’IES Torrelló i l’alumnat del Màster de Secundaria de la Universitat Jaume I de Castelló. Els treballs son fruit dels projectes educatius realitzats conjuntament amb el Museu del Taulell per commemorar el DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS, que se selebra tots els anys el dia 18 de maig.

Detalls de l’elaboració de les peces ceràmiques de l’exposició elaborades per alumnat dels instituts participants.

 

L’ICOM, institució que aglutina tots els museus del món, per tal de celebra l’efemèride del Dia Internacional dels Museus, tots els anys trau un lema al voltant del que les institucions museístiques que ho desitgen, tenen l’ocasió de realitzar exposicions, tallers, activitats, events… per commemorar aquest dia assenyalat. A partir d’aquest lema El Museu del Taulell i els instituts locals de Secundària col·laboren des de fa ja deu edicions, en la realització d’obra artística, feta majoritàriament amb ceràmica en les instal·lacions museístiques, que culmina en un projecte expositiu de tot aquest treball que es mostra a les sales del Museu. Per dur endavant aquesta col·laboració, interpreten el lema de l’ICOM per elaborar les nostres obres d’Art.

Per altra banda, enguany, fruit d’un treball final de màster (TFM) d’una alumna de la UJI, El Museu del Taulell torna a col·laborar amb un altre centre educatiu de secundària, el Colegio Virgen del Carmen de Onda on s’ha realitzat una immersió en els projectes del centre educatiu a partir de l’estudi i interpretació de l’obra artística de la ceramista ondense Carmen Ballester.  A partir d’una peça de la artista de referència, l’alumnat ha intervingut creant una nova peça col·laborativa i expansiva, seguint un procediment artístic de reflexió i anàlisi.

A partir de les obres resultants d’aquests projectes, el taller familiar del dissabte 20 de maig proposarà als participants crear les seves pròpies obres artístiques de col·laboració entre tots els membres de la família, experimentant diferents tècniques de manipulació i decoració ceràmica. Al temps que gaudiran de les creacions exposades al Museu que ens serviran d’inspiració en una visita interpretativa.
Agafant-se al lema de l’ICOM, cal reimaginar el museu per fer front als canvis socials i com ens ho plantegen les peces dels projectes descrits, i això precisament pretendrem amb el taller, reinventar i reimaginar amb les creacions artístiques en ceràmica.

Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper 20 de maig podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964 77 08 73) a partir del dimarts 9 de maig i fins al dia d’abans de la seva celebració o fins arribar al límit de 40 places; llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats
a Onda.

 

 

Talleres similares

14/10/2023 11:00 pm

La propera sessió està programada per al proper dissabte 14 d’octubre i porta per títol A la tardor, fulles de mil colors. La tardor és una època de l’any què ve acompanyada pel canvi de colors en les fulles dels arbres. Així, ens oferix imatges de parcs, camps i boscos amb una bellesa inigualable.Per aquesta […]

17/06/2023 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 17 de juny. En aquesta ocasió, retrem homenatge a una de les estacions de l’any més volgudes per xiquetes i xiquets, però també per les persones adultes, ja que estem parlant d’una estació que en molts casos és sinònim de vacances, de descans, d’esbarjo, de calor, de banys… de carregar piles. Sí, estem parlant de l’estiu. QUINA CALOR, JA VE L’ESTIU és el títol de
l’activitat que vos proposem. A pocs dies que comence formalment aquest període, volem apropar-nos a les col·leccions del Museu a partir d’aquells taulells que ens mostren imatges relacionades amb l’estiu.

29/04/2023 11:00 am

La propera sessió està programada per al dissabte 29 d’abril. En aquesta ocasió, estrenem proposta didàctica on es pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar les nostre pròpies creacions artístiques, inspirant-nos en aquesta ocasió en les peces que formen part de l’exposició Noves adquisicions 2018-2022, on podem trobar i observar les riques i variades
aportacions de peces que passaran a formar part de les col·leccions permanents del Museu i que recentment han estat donades, cedides o comprades. Engrandint així l’important i devers patrimoni ceràmic que custodia el Museu.

Exposiciones temporales

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.

16/03/2023

-

30/04/2023

«Nuevas Adquisiciones, 2019/2022»  es  una exposición temporal que reúne las adquisiciones del museo, desde el año 2019 hasta 2022. En total suman 3.163 objetos y piezas de distinto tipo, perteneciendo la gran mayoría a donaciones de particulares y entidades, con más de 105 donantes y colaboradores , 6 depósitos y 3 compras.