Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «Cap a un passat sostenible»

Taller familiar «Cap a un passat sostenible»

Estrenem nova proposta didàctica  per al dissabte 20 de maig amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que trobarem a la instal·lació temporal del Museu que ens mostra els treballs artístics realitzats per l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà d’Onda, l’IES Torrelló i l’alumnat del Màster de Secundaria de la Universitat Jaume I de Castelló. Els treballs son fruit dels projectes educatius realitzats conjuntament amb el Museu del Taulell per commemorar el DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS, que se selebra tots els anys el dia 18 de maig.

Detalls de l’elaboració de les peces ceràmiques de l’exposició elaborades per alumnat dels instituts participants.

 

L’ICOM, institució que aglutina tots els museus del món, per tal de celebra l’efemèride del Dia Internacional dels Museus, tots els anys trau un lema al voltant del que les institucions museístiques que ho desitgen, tenen l’ocasió de realitzar exposicions, tallers, activitats, events… per commemorar aquest dia assenyalat. A partir d’aquest lema El Museu del Taulell i els instituts locals de Secundària col·laboren des de fa ja deu edicions, en la realització d’obra artística, feta majoritàriament amb ceràmica en les instal·lacions museístiques, que culmina en un projecte expositiu de tot aquest treball que es mostra a les sales del Museu. Per dur endavant aquesta col·laboració, interpreten el lema de l’ICOM per elaborar les nostres obres d’Art.

Per altra banda, enguany, fruit d’un treball final de màster (TFM) d’una alumna de la UJI, El Museu del Taulell torna a col·laborar amb un altre centre educatiu de secundària, el Colegio Virgen del Carmen de Onda on s’ha realitzat una immersió en els projectes del centre educatiu a partir de l’estudi i interpretació de l’obra artística de la ceramista ondense Carmen Ballester.  A partir d’una peça de la artista de referència, l’alumnat ha intervingut creant una nova peça col·laborativa i expansiva, seguint un procediment artístic de reflexió i anàlisi.

A partir de les obres resultants d’aquests projectes, el taller familiar del dissabte 20 de maig proposarà als participants crear les seves pròpies obres artístiques de col·laboració entre tots els membres de la família, experimentant diferents tècniques de manipulació i decoració ceràmica. Al temps que gaudiran de les creacions exposades al Museu que ens serviran d’inspiració en una visita interpretativa.
Agafant-se al lema de l’ICOM, cal reimaginar el museu per fer front als canvis socials i com ens ho plantegen les peces dels projectes descrits, i això precisament pretendrem amb el taller, reinventar i reimaginar amb les creacions artístiques en ceràmica.

Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper 20 de maig podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964 77 08 73) a partir del dimarts 9 de maig i fins al dia d’abans de la seva celebració o fins arribar al límit de 40 places; llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats
a Onda.

 

 

Talleres similares

20/04/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 20 d´abril . En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb  LA PRIMAVERA.

Aprofitant que estem en plena estació primaveral, i com ja hem fet en altres ocasions, al Museu del Taulell hem pensat elaborar un jardí ceràmic per recordar-nos-en de la importància de desenvolupar una transformació de la natura sostenible.
La ceràmica és un clar exemple de la transformació de productes naturals en productes artificials creats per l’home; igual passa amb els jardins, que esdevenen llocs creats, dissenyats i interpretats pels homes i dones a partir de les flors, plantes i arbres que podem trobar a la natura i que ens són tant essencials per a la nostra supervivència.

16/03/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al dissabte 16 de març. En aquesta ocasió, la proposta didàctica pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar la nostra pròpia creació artística. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem […]

17/02/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 17 de febrer. En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb L’HIVERN.

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.