Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «Conglomer-Art. Museus per a l´educació i la investigació»

Taller familiar «Conglomer-Art. Museus per a l´educació i la investigació»

En aquesta ocasió, ens endinsem en una nova proposta didàctica en la sessió programada per al dissabte 18 de maig, amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que trobarem a la instal·lació temporal del Museu que ens mostra, en aquesta ocasió, els treballs artístics realitzats per l’alumnat de tots els centres educatius d’Onda: de l’IES Serra d’Espadà, l’IES Torrelló, el Col·legi Verge del Carme i el Col·legi Madre Maria Rosa Molas. Els treballs son fruit dels projectes educatius realitzats conjuntament amb el Museu del Taulell per commemorar el DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS, que se celebra tots els anys el dia 18 de maig.

Per dur endavant aquest taller, per una banda trobem que l’ICOM, institució que aglutina tots els museus del món, per tal de celebra l’efemèride del Dia Internacional dels Museus, tots els anys trau un lema al voltant del que les institucions museístiques que ho desitgen, tenen l’ocasió de realitzar exposicions, tallers, activitats, events… per commemorar aquest dia assenyalat. A partir d’aquest lema el Museu del Taulell i els instituts locals de Secundària col·laboren des de fa ja algunes edicions en la realització d’obra artística, feta majoritàriament amb ceràmica en les instal·lacions museístiques, que culmina en un projecte expositiu de tot aquest treball que es mostra a les sales del Museu. Per dur endavant aquesta col·laboració, interpreten el lema de l’ICOM per elaborar les obres d’Art.

Enguany El Museu del Taulell torna a col·laborar amb tots els centres educatius de secundària de la localitat per realitzar una immersió en projectes artístics, la majoria ceràmics, a partir de l’estudi i interpretació de l’obra artística d’altres autors i ceramistes. Seguint així un procediment artístic de reflexió i anàlisi.

A partir de les obres resultants d’aquests projectes, el taller familiar del dissabte 18 de maig proposarà als participants crear les seves pròpies obres artístiques de col·laboració entre tots els membres de la família, experimentant diferents tècniques de manipulació i decoració ceràmica. Al temps que gaudiran de les creacions exposades al Museu que ens serviran d’inspiració en una visita interpretativa.
Agafant-se al lema de l’ICOM, cal reimaginar el museu per fer front als canvis socials i com ens ho plantegen les peces dels projectes descrits, i això precisament pretendrem amb el taller, reinventar i reimaginar amb les creacions artístiques en ceràmica.

A més, l’activitat s’emmarca en la tendència que l’Ajuntament d’Onda ha emprés per tal de fomentar societats més igualitàries, més justes, inclusives i sostenibles aproximant-nos a la consecució dels objectius marcats per l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de la ONU (Assemblea General de les Nacions Unides) per a aconseguir un objectiu social comú: transformar el nostre món a través del desenvolupament global i humà a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, per a aquesta finalitat. Concretament ens endinsem en aquesta activitat en l’objectiu número 4 (Educació de qualitat).

 

Les famílies que desitgen participar en la sessió del proper 18 de maig podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964770873) a partir del dimarts 7 de maig i fins al dia d’abans de la seva celebració o fins arribar al límit de 40 places; llavors s’obrirà llista d’espera.
En aquesta ocasió, precisament per ser 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, l’activitat es gratuïta per a totes i tots els participants.

 

Talleres similares

15/06/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 15 de juny. En aquesta ocasió, retrem homenatge a una de les estacions de l’any més volgudes per xiquetes i xiquets, però també per les persones adultes, ja que estem parlant d’una estació que en molts casos és sinònim de vacances, de descans, d’esbarjo, de calor, […]

20/04/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 20 d´abril . En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb  LA PRIMAVERA.

Aprofitant que estem en plena estació primaveral, i com ja hem fet en altres ocasions, al Museu del Taulell hem pensat elaborar un jardí ceràmic per recordar-nos-en de la importància de desenvolupar una transformació de la natura sostenible.
La ceràmica és un clar exemple de la transformació de productes naturals en productes artificials creats per l’home; igual passa amb els jardins, que esdevenen llocs creats, dissenyats i interpretats pels homes i dones a partir de les flors, plantes i arbres que podem trobar a la natura i que ens són tant essencials per a la nostra supervivència.

16/03/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al dissabte 16 de març. En aquesta ocasió, la proposta didàctica pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar la nostra pròpia creació artística. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem […]

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.