Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «El nostre jardí ceràmic»

Taller familiar «El nostre jardí ceràmic»

 

La propera sessió està programada per al proper dissabte 20 d´abril . En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb  LA PRIMAVERA.

Aprofitant que estem en plena estació primaveral, i com ja hem fet en altres ocasions, al Museu del Taulell hem pensat elaborar un jardí ceràmic per recordar-nos-en de la importància de desenvolupar una transformació de la natura sostenible.
La ceràmica és un clar exemple de la transformació de productes naturals en productes artificials creats per l’home; igual passa amb els jardins, que esdevenen llocs creats, dissenyats i interpretats pels homes i dones a partir de les flors, plantes i arbres que podem trobar a la natura i que ens són tant essencials per a la nostra supervivència.

 

Un jardí amb flors i plantes fetes en ceràmica i el debat sobre una societat més sostenible a partir dels taulells del Museu, ens serviran per a sensibilitzar els participants cap al respecte per la natura i la seva bellesa que tant ens inspira en les nostres creacions.

 

D’aquesta manera, ens posicionem en favor de la sostenibilitat front al canvi climàtic aproximantnos a la consecució dels objectius marcats per l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de la
ONU (Assemblea General de les Nacions Unides) per a aconseguir un objectiu social comú: transformar el nostre món a través del desenvolupament global i humà sostenible.

En aquest sentit, l’activitat s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible per a aquesta finalitat. Concretament ens endinsem en aquesta activitat en els objectius número 4 (Educació de qualitat), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 15 (Vida d’ecosistemes terrestres).

 

 

 

 

 

 

 

Objectius procedimentals de la sessió son:
· Sensibilitzar els participants en el coneixement de diferents aspectes relacionats amb la “cultura del taulell”.
· Gaudir d’un matí diferent en família
· Experimentar amb un material expressiu poc habitual com és la ceràmica
· Aproximar els participants a diferents tècniques d’elaboració i decoració ceràmica
· Fomentar el treball de col·laboració entre diferents membres d’una mateixa família
· Fomentar la capacitat creativa dels participants
· Aproximar els participants a l’evolució estilística dels taulells a partir de la representació de plantes i flors
· Fomentar el debat sobre la sostenibilitat i la natura.

Què anem a fer?
Es treballaran distints estils, aspectes i elements de decoració de taulells desenvolupats al llarg de la història i que trobem a la col·lecció permanent exposada al Museu: figuració i abstracció, realisme, naturalisme, esquematisme, simetria i asimetria, etc. Agafant com a referència, ja que ens trobem en primavera, les representacions de plantes, arbres, flors i paisatges de jardins.
Especialment ens fixarem en l’evolució que ha sofert el motiu de la rosa, que ha anat transformant la seva representació conforme han transcorregut les distintes èpoques estilístiques de decoració de
taulells. Però plantes i flors no sols apareixen representats en taulells, el Museu compta amb una excel·lent col·lecció de ceràmica decorativa on també es suggereixen estils variats d’aquests elements tan primaverals.

Procediment:
· Visita-debat a les col·leccions del Museu de Taulells i ceràmica de forma, on buscarem, xarrarem idiscutirem sobre les representacions florals que ens apareixen a les peces exposades i sobre la sostenibilitat de la natura.
· Taller ceràmic d’elaboració de peces en fang i decoració de taulells amb esmalt sobre els elements debatuts a les exposicions.
· Les creacions artístiques dels xiquets i xiquetes conformaran el muntatge en el hall del Museu d’un jardí ceràmic amb totes les peces desenvolupades per a que tothom puga contemplar-les.

Inscripció prèvia necessària:
Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper dissabte 20 d’abril podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964.770.873) a partir del dilluns 11 d’abril, fins al dia d’abans de la seva celebració i fins arribar al límit de 40 places; llavors s’obrirà llista d’espera.
Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 € per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.
Aquelles famílies que no estan empadronades a Onda cal que es posen en contacte amb el Museu per tal de fer el pagament de taxes.

 

Documento adjunto: JARDÍ CERAMIC
Talleres similares

16/03/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al dissabte 16 de març. En aquesta ocasió, la proposta didàctica pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar la nostra pròpia creació artística. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem […]

17/02/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 17 de febrer. En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb L’HIVERN.

20/01/2024 11:00 am

Per al primer trimestre de 2024, i continuant amb la programació de l’últim trimestre de 2023, s’han programat algunes sessions entre febrer i març en què els participants podran experimentar i conèixer diferents tècniques d’elaboració i decoració ceràmiques mitjançant el treball col·laboratiu entre tots els membres de la família i a partir de continguts relacionats […]

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.