Talleres Familiares
Inicio » Taller Familiar » Fem Museu, cantem al museu»

Taller Familiar » Fem Museu, cantem al museu»

La propera sessió està programada per al dissabte 29 d’abril. En aquesta ocasió, estrenem proposta didàctica  inspirant-nos  en les peces que formen part de l’exposició temporal  Noves adquisicions 2019-2022, on podem trobar i observar les riques i variades aportacions de peces que passaran a formar part de les col·leccions permanents del Museu i que recentment han estat donades, cedides o comprades. Engrandint així l’important i devers patrimoni ceràmic que custodia el Museu.

Seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica» i d’adaptar-nos a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà a conèixer les distintes funcions del Museu; quin és el recorregut que fan les peces quan arriben al Museu i com passen a formar part de les col·leccions permanents per a la seva exhibició i custodia.
Així, entre totes i tots «farem museu» com ho fan el gran nombre de donants que, de forma desinteressada, col·labora amb l’ampliació i recuperació del nostre patrimoni al fer aquest gest solidari de desprendre’s de peses històriques que passen de tenir un caràcter particular a un estadi col·lectiu amb l’ingrés al Museu.

És per tant una ocasió immillorable per explicar els processos i passos que segueix una peça des de que entra al museu fins que és exposada i com així les posem en valor perquè no acaben en l’oblit. Així com les motivacions que han portat a donar peces al Museu desinteressadament per particulars sensibilitzats. O les motivacions del propi Museu per adquirir-ne de noves.
Per això plantegem un recorregut i debat per l’exposició temporal «Noves adquisicions 2019 – 2022» i pels magatzems del Museu amb explicacions sobre les funcions del museu i el recorregut de les peces.

Paral·lelament, les famílies hauran de crear la seva pròpia col·lecció de peces a partir de la creació de murals amb una línia argumental, un títol i una temàtica. I tot a partir de la inspiració rebuda de les peces exposades. Com sempre al taller de ceràmica per embrutar-nos les mans i sota les directrius de la ceramista ondera Joana Segura.
Però a més, en aquesta ocasió tenim una petita sorpresa. Una de les persones donants del Museu, a més és un conegut cantautor de música infantil, que a més de donar-nos els seus taulells antics, ha compost una cançó per al Museu sobre el procés de fabricació de taulells. Eixe dissabte, coneixerem en primícia la cançó que de segur atraurà tant a grans com a menuts. Vinga, animeu-se a fer Museu, a cantar al Museu!

Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper 29 d’abril podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964770873) a partir del dimarts 18 d’abril i fins al dia d’abans de la seva celebració. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.

 

 

 

 

Talleres similares

15/06/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 15 de juny. En aquesta ocasió, retrem homenatge a una de les estacions de l’any més volgudes per xiquetes i xiquets, però també per les persones adultes, ja que estem parlant d’una estació que en molts casos és sinònim de vacances, de descans, d’esbarjo, de calor, […]

18/05/2024 11:00 am

En aquesta ocasió, ens endinsem en una nova proposta didàctica en la sessió programada per al dissabte 18 de maig, amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que […]

20/04/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 20 d´abril . En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb  LA PRIMAVERA.

Aprofitant que estem en plena estació primaveral, i com ja hem fet en altres ocasions, al Museu del Taulell hem pensat elaborar un jardí ceràmic per recordar-nos-en de la importància de desenvolupar una transformació de la natura sostenible.
La ceràmica és un clar exemple de la transformació de productes naturals en productes artificials creats per l’home; igual passa amb els jardins, que esdevenen llocs creats, dissenyats i interpretats pels homes i dones a partir de les flors, plantes i arbres que podem trobar a la natura i que ens són tant essencials per a la nostra supervivència.

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.