Talleres Familiares
Inicio » Taller Familiar » Fem Museu, cantem al museu»

Taller Familiar » Fem Museu, cantem al museu»

La propera sessió està programada per al dissabte 29 d’abril. En aquesta ocasió, estrenem proposta didàctica  inspirant-nos  en les peces que formen part de l’exposició temporal  Noves adquisicions 2019-2022, on podem trobar i observar les riques i variades aportacions de peces que passaran a formar part de les col·leccions permanents del Museu i que recentment han estat donades, cedides o comprades. Engrandint així l’important i devers patrimoni ceràmic que custodia el Museu.

Seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica» i d’adaptar-nos a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà a conèixer les distintes funcions del Museu; quin és el recorregut que fan les peces quan arriben al Museu i com passen a formar part de les col·leccions permanents per a la seva exhibició i custodia.
Així, entre totes i tots «farem museu» com ho fan el gran nombre de donants que, de forma desinteressada, col·labora amb l’ampliació i recuperació del nostre patrimoni al fer aquest gest solidari de desprendre’s de peses històriques que passen de tenir un caràcter particular a un estadi col·lectiu amb l’ingrés al Museu.

És per tant una ocasió immillorable per explicar els processos i passos que segueix una peça des de que entra al museu fins que és exposada i com així les posem en valor perquè no acaben en l’oblit. Així com les motivacions que han portat a donar peces al Museu desinteressadament per particulars sensibilitzats. O les motivacions del propi Museu per adquirir-ne de noves.
Per això plantegem un recorregut i debat per l’exposició temporal «Noves adquisicions 2019 – 2022» i pels magatzems del Museu amb explicacions sobre les funcions del museu i el recorregut de les peces.

Paral·lelament, les famílies hauran de crear la seva pròpia col·lecció de peces a partir de la creació de murals amb una línia argumental, un títol i una temàtica. I tot a partir de la inspiració rebuda de les peces exposades. Com sempre al taller de ceràmica per embrutar-nos les mans i sota les directrius de la ceramista ondera Joana Segura.
Però a més, en aquesta ocasió tenim una petita sorpresa. Una de les persones donants del Museu, a més és un conegut cantautor de música infantil, que a més de donar-nos els seus taulells antics, ha compost una cançó per al Museu sobre el procés de fabricació de taulells. Eixe dissabte, coneixerem en primícia la cançó que de segur atraurà tant a grans com a menuts. Vinga, animeu-se a fer Museu, a cantar al Museu!

Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper 29 d’abril podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964770873) a partir del dimarts 18 d’abril i fins al dia d’abans de la seva celebració. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.

 

 

 

 

Talleres similares

20/05/2023 11:00 am

Estrenem nova proposta didàctica  per al dissabte 20 de maig amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que trobarem a la instal·lació temporal del Museu que ens mostra els treballs artístics realitzats per l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà d’Onda, l’IES Torrelló i l’alumnat del Màster de Secundaria de la Universitat Jaume I de Castelló. Els treballs son fruit dels projectes educatius realitzats conjuntament amb el Museu del Taulell per commemorar el DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS, que se selebra tots els anys el dia 18 de maig.

04/03/2023 12:00 am

Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem als taulells del Museu, fixant-nos en la presència de la figura masculina i femenina que apareix a les peces exposades de les col·leccions permanents del Museu.

04/02/2023 12:00 am

Sota el títol “ANIMALS EN TAULELLS” i seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica», destinat a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per realitzar peces i taulells amb motius de temàtica animal.

Exposiciones temporales

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.

16/03/2023

-

30/04/2023

«Nuevas Adquisiciones, 2019/2022»  es  una exposición temporal que reúne las adquisiciones del museo, desde el año 2019 hasta 2022. En total suman 3.163 objetos y piezas de distinto tipo, perteneciendo la gran mayoría a donaciones de particulares y entidades, con más de 105 donantes y colaboradores , 6 depósitos y 3 compras.

El Museo del Azulejo “Manolo Safont” presenta la exposición temporal “ Cultivant la introspecció” de Carmen Ballester Remolar, ceramista natural de Onda, inaugurada el 01 de Julio y que permanecerá abierta hasta el 27 de noviembre.