La propera sessió està programada per al dissabte 29 d’abril. En aquesta ocasió, estrenem proposta didàctica inspirant-nos en les peces que formen part de l’exposició temporal Noves adquisicions 2019-2022, on podem trobar i observar les riques i variades aportacions de peces que passaran a formar part de les col·leccions permanents del Museu i que recentment han estat donades, cedides o comprades. Engrandint així l’important i devers patrimoni ceràmic que custodia el Museu.
Seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica» i d’adaptar-nos a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà a conèixer les distintes funcions del Museu; quin és el recorregut que fan les peces quan arriben al Museu i com passen a formar part de les col·leccions permanents per a la seva exhibició i custodia.
Així, entre totes i tots «farem museu» com ho fan el gran nombre de donants que, de forma desinteressada, col·labora amb l’ampliació i recuperació del nostre patrimoni al fer aquest gest solidari de desprendre’s de peses històriques que passen de tenir un caràcter particular a un estadi col·lectiu amb l’ingrés al Museu.
És per tant una ocasió immillorable per explicar els processos i passos que segueix una peça des de que entra al museu fins que és exposada i com així les posem en valor perquè no acaben en l’oblit. Així com les motivacions que han portat a donar peces al Museu desinteressadament per particulars sensibilitzats. O les motivacions del propi Museu per adquirir-ne de noves.
Per això plantegem un recorregut i debat per l’exposició temporal «Noves adquisicions 2019 – 2022» i pels magatzems del Museu amb explicacions sobre les funcions del museu i el recorregut de les peces.
Paral·lelament, les famílies hauran de crear la seva pròpia col·lecció de peces a partir de la creació de murals amb una línia argumental, un títol i una temàtica. I tot a partir de la inspiració rebuda de les peces exposades. Com sempre al taller de ceràmica per embrutar-nos les mans i sota les directrius de la ceramista ondera Joana Segura.
Però a més, en aquesta ocasió tenim una petita sorpresa. Una de les persones donants del Museu, a més és un conegut cantautor de música infantil, que a més de donar-nos els seus taulells antics, ha compost una cançó per al Museu sobre el procés de fabricació de taulells. Eixe dissabte, coneixerem en primícia la cançó que de segur atraurà tant a grans com a menuts. Vinga, animeu-se a fer Museu, a cantar al Museu!
Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper 29 d’abril podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964770873) a partir del dimarts 18 d’abril i fins al dia d’abans de la seva celebració. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.