Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «A la tardor fulles de mil colors»

Taller familiar «A la tardor fulles de mil colors»

La propera sessió està programada per al proper dissabte 14 d’octubre i porta per títol A la tardor, fulles de mil colors. La tardor és una època de l’any què ve acompanyada pel canvi de colors en les fulles dels arbres. Així, ens oferix imatges de parcs, camps i boscos amb una bellesa inigualable.Per aquesta raó, fer ús de les fulles caigudes què els arbres ens regalen és una forma d’apropar-nos al nostre entorn. I si, a més a més, trobem maneres de fer-les servir amb finalitats artístiques, l’experiència és doblement gratificant.

La proposta per al pròxim taller familiar consisteix a realitzar composicions, formes i objectes a partir de fulles impreses amb argila. Amb l’ajuda d’un rodell de cuina, realitzarem xicotetes planxes d’argila sobre les què posarem les fulles naturals de distintes mesures. D’aquesta manera, al pressionar amb el rodell per damunt, es quedaran marcades les respectives formes a la planxa d’argila. Posteriorment, procedirem a retallar la silueta, donar-li la forma o la composició què més ens agrade. Per exemple, podríem realitzar marcs per a fotos, espills, safates, portaespelmes, etc.  O simplement podem realitzar creacions artístiques improvitzades amb aquesta tècnica.
Un cop finalitzada la peça i/o composició, cada família s’ho emportarà a casa i ho deixarà secar durant una setmana. Un cop seca la peça, es pot decorar al gust amb temperes, pintures acríliques, ceres, retoladors…

Als taulells de les exposicions del Museu podem trobar gran quantitat d’elements decoratius que ens evoquen aquesta estació de l’any i els seus colors. Paisatges, flors, fulles, aliments, fruites, plantes i flors… Infinitat de recursos que ens vinculen amb aquesta apreciada estació.

Les famílies que desitgen participar en la sessió del proper 14 d’octubre podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964.770.873) a partir del proper dimarts 3 d’octubre i fins al dia d’abans de la seva celebració i fins arribar al límit de 40 places, llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 € per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.

Aquelles famílies que no estan empadronades a Onda cal que es posen en contacte amb el Museu per tal de fer el pagament de taxes. El programa «Dissabtes de ceràmica», a part dels tallers programats pel Museu, també contempla la possibilitat que si diverses familiars aconsegueixen reunir un grup de més de 10 persones, puguin concertar amb el Museu un taller familiar per a aquest grup en concret. Per a més informació consultar amb el personal del Museu.

 

 

 

Talleres similares

15/06/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 15 de juny. En aquesta ocasió, retrem homenatge a una de les estacions de l’any més volgudes per xiquetes i xiquets, però també per les persones adultes, ja que estem parlant d’una estació que en molts casos és sinònim de vacances, de descans, d’esbarjo, de calor, […]

18/05/2024 11:00 am

En aquesta ocasió, ens endinsem en una nova proposta didàctica en la sessió programada per al dissabte 18 de maig, amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que […]

20/04/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 20 d´abril . En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb  LA PRIMAVERA.

Aprofitant que estem en plena estació primaveral, i com ja hem fet en altres ocasions, al Museu del Taulell hem pensat elaborar un jardí ceràmic per recordar-nos-en de la importància de desenvolupar una transformació de la natura sostenible.
La ceràmica és un clar exemple de la transformació de productes naturals en productes artificials creats per l’home; igual passa amb els jardins, que esdevenen llocs creats, dissenyats i interpretats pels homes i dones a partir de les flors, plantes i arbres que podem trobar a la natura i que ens són tant essencials per a la nostra supervivència.

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.