Noticias
Inicio » «Un Estiu de Ceràmica» 2023 (19a edició)

«Un Estiu de Ceràmica» 2023 (19a edició)

El passat 03 de juliol va començar «Un Estiu de Ceràmica» .Un estiu ple d´activitats on els més menuts aprenen sobre la nostra tradició ceràmica i el patrimoni històric- artístic d´ Onda.

El Museu del Taulell “Manolo Safont” d’Onda  situat en un entorn físic i social marcat, des de fa ja més de dos-cents cincuanta anys, per una creixent tradició d’indústries relacionades amb la fabricació de taulells. L’aparició de fàbriques ha anat configurant una distribució geogràfica i social molt determinada. Generació darrera generació, s’ha anat consolidant el caràcter i la forma de vida de la gent d’Onda envers la indústria taulellera, desenvolupant així, un entorn característic que cal estudiar i donar a conèixer.

Una de les missions principals del Museu es precisament difondre aquesta cultura ceràmica, i això només es pot aconseguir des d’un Museu viu i actiu, que propose i oferisca una programació que permeta un fàcil accés al coneixement de l’evolució taulellera. I que millor forma que començar per els més menuts. Donar a conèixer el seu entorn més proper i aprendre les tradicions dels seus avantpassats contribueix a sociabilitzar i a desenvolupar la consciència pel respecte al patrimoni cultural i social.

Es en aquest sentit que el Museu del Taulell ha dissenyat una sèrie d’activitats que compleixen aquesta missió sota el format d’escola d’estiu. Donant a més, resposta a una demanda que existeix entre els pares que tenen horari laboral en estiu i que els puga ajudar en les seves responsabilitats d’atenció i educació cap als fills.

A través del joc, tallers experimentals, excursions, visites guiades, ceràmica, etc., i sota la premissa de l’aprenentatge significatiu, es a dir, que l’alumne adquirisca coneixements a través dels seus propis descobriments, el Museu per a juliol i agost del 2023, ha programat una vegada més, activitats relacionades entre si que configuren el programa “Un Estiu de Ceràmica” (19a edició).

Noticias relacionadas

Desde ayer el Museo del Azulejo ‘Manolo Safont’ acoge la exposición ‘Fruits de la Tardor’. Los alumnos de segundo de Primaria de los colegios de Onda han inaugurado esta exposición, que se enmarca en el programa ‘Al voltant dels taulells’, en el cual están incluidos dos ciclos más que se realizan a lo largo del […]

El pasado 15 de diciembre tuvo lugar la jornada » Relación Cerámica» con motivo de la clausura de la exposición   » Relación Cerámica. Encuentro entre Oriente y Occidente » , organizada por el Ayuntamiento de Onda y el museo junto con los comisarios de la exposición Xàvier Montsalvatge  y Bibiana Martínez Torrecillas con una amplia […]

Se prorroga la exposición temporal » Relación Cerámica: encuentro entre Oriente y Occidente» hasta el próximo 03 de diciembre.

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.