Noticias
Inicio » Exposició temporal «Els Oficis»

Exposició temporal «Els Oficis»

  • Inauguració  de l´ exposició d´ELS OFICIS, amb els treballs realitzats a l´aula i al museu per l’alumnat de 4t de Primària de la localitat.

El passat 29 de febrer es va inaugurar la 19ª edició d «Els Oficis», amb els treballs realitzats per  al voltant de 300 alumnes dels centres educatius d´Onda , de la mà  del professorat i de l´equip del museu, l´educador, Marc Ribera i la ceramista ,Joana Segura.

L´exposició convida a la reflexió sobre l´evolució dels oficis tradicionals front als moderns. Permaneixerà oberta al públic fins el proper 17 de març.

En quant al procediment de l´activitat d´»Els Oficis» , es  divideix en quatre processos entrellaçats que es desenvolupen en dos espais diferents.

A l’aula: els alumnes han d’elaborar una recollida d’informació sobre oficis tradicionals d’Onda, del passat i en l’actualitat. Amb fotografies, comentaris, entrevistes, tires històriques, fitxes comparatives… Tot per conèixer la influència d’aquells oficis típics d’Onda i com han evolucionat en la actualitat.

(El Museu prepara una documentació base a partir de la qual els docents poden treballar el tema. La informació replegada la poden dissenyar i elaborar per equips, individualment o tota la classe en conjunt, i es recomana treballar formats grans).

Al Museu: mentre es va treballant la diferent informació, els alumnes visiten les exposicions permanents del Museu, i junt amb el seu educador, poden analitzar com al llarg de  l’evolució del taulell, aquest, ha utilitzat els oficis per a la seva decoració i com aquests dissenys han variat depenent de l’època en que es trobaven. Aquesta visita ha de servir per arreplegar informació que complete la ja recollida. També es presta atenció especial a l’exposició l’Etnologia industrial del taulell, per tal d’aprofundir en els oficis vinculats a la industria del taulell que es tan important per a la societat passada i actual d’Onda. Després, els alumnes, al taller de l’Escola de Ceràmica del Museu, reben una explicació de les tècniques a utilitzar per a decorar els seus propis taulells. Realitzen les seves pròpies peces ceràmiques basant-se en redolins i auques que han treballat a l’aula, les peces consisteixen en els dissenys elaborats pels propis alumnes que traslladen al taulells segons les tècniques de l’ofici del ceramista artesà decorador de taulells.

Un altra vegada a l’aula: Els alumnes han de dissenyar i elaborar el material necessari per a decorar taulells ajustant-se a les explicacions del Museu. Per a lo que s’han d’inventar i crear rodolins o auques que il·lustren en paper per a traure després els seus estarcits. A més, han de traslladar el recull d’informació al conjunt de la ja recollida.

Un altra vegada al Museu: Per a acabar, els alumnes decoren els seus propis taulells amb el material generat a l’aula, que una vegada acabats, el personal del Museu i els mestres organitzen una exposició en les dependències museístiques amb tots els treballs i documentació utilitzada.

Noticias relacionadas

• La Sala de Exposiciones del Museu del Taulell Manolo Safont de Onda acoge la exposición monográfica sobre la figura histórica del diseñador Pascual Canós Cotolí, que tendrá lugar del 29 de febrero al 28 de abril de 2024. • Se exhiben bocetos, maquetas, dibujos y piezas originales procedentes del archivo personal del diseñador villarrealense […]

En un acto simbólico de importancia para la historia cerámica de Onda, el Museo del Azulejo Manolo Safont ha recibido, esta mañana en CEVISAMA, las actas, memorias y documentación correspondientes a los productos cerámicos premiados con los Alfa de Oro 2024. El evento ha sido presidido por la alcaldesa de Onda, Carmina Ballester, y el presidente de la Sociedad Española de Cerámica y Vidrio (SECV), Alfredo González, junto a representantes de las empresas galardonadas: RealOnda, Fustecma e Igeneo.

Desde ayer el Museo del Azulejo ‘Manolo Safont’ acoge la exposición ‘Fruits de la Tardor’. Los alumnos de segundo de Primaria de los colegios de Onda han inaugurado esta exposición, que se enmarca en el programa ‘Al voltant dels taulells’, en el cual están incluidos dos ciclos más que se realizan a lo largo del […]

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.