Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «Qüestions de gènere als taulells del museu»

Taller familiar «Qüestions de gènere als taulells del museu»

La propera sessió està programada per al dissabte 4 de març. En aquesta ocasió, estrenem proposta didàctica on es pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar la nostra pròpia creació artística. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem als taulells del Museu, fixant-nos en la presència de la figura masculina i femenina que apareix a les peces exposades de les col·leccions permanents del Museu.
Avui homes i dones treballen junts, i abans, era així?

Al llarg de l’activitat titulada “QÜESTIONS DE GÈNERE ALS TAULELLS DEL MUSEU”, ens plantejarem qüestions com: Com van vestits els personatges dels taulells? Què estan fent? Com es relacionen?… A partir de preguntes com aquestes fomentarem el diàleg i la participació i crearem un discurs on tractarem la igualtat de gènere, els estereotips, actituds i valors fonamentals que tot ciutadà ha d’adquirir des de la seua infantesa.
Finalment, al taller de ceràmica gaudirem d’una experiència sensorial, manipulant el fang o emprant els colors especials per a la ceràmica: els esmalts. I, treballant en família, plasmarem a les nostres creacions artístiques eixes idees d’igualtat i convivència.

Durant la visita a les exposicions permanents del Museu, anem a descobrir com al llarg de la història, la representació d’homes i dones als taulells han plasmat el seu mode de vida com si fos un retrat de la realitat. Podrem conèixer alguns costums, la indumentària,ferramentes i utensilis del dia a dia i actituds de la societat del passat, on es fa palesa eixa distinció entre gèneres. D’aquesta manera, podrem descobrir tots junts com ha anat transformant-se la societat apropant aquestes escenes dels taulells a la realitat dels xiquets i xiquetes, fugint dels estereotips, eliminant prejudicis i fomentant una convivència igualitària.

Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper 4 de març podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964 77 08 73) a partir del dimarts 21 de febrer i fins al dia d’abans de la seva celebració o fins arribar al límit de 40 places; llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.

 

 

 

Talleres similares

20/04/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 20 d´abril . En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb  LA PRIMAVERA.

Aprofitant que estem en plena estació primaveral, i com ja hem fet en altres ocasions, al Museu del Taulell hem pensat elaborar un jardí ceràmic per recordar-nos-en de la importància de desenvolupar una transformació de la natura sostenible.
La ceràmica és un clar exemple de la transformació de productes naturals en productes artificials creats per l’home; igual passa amb els jardins, que esdevenen llocs creats, dissenyats i interpretats pels homes i dones a partir de les flors, plantes i arbres que podem trobar a la natura i que ens són tant essencials per a la nostra supervivència.

16/03/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al dissabte 16 de març. En aquesta ocasió, la proposta didàctica pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar la nostra pròpia creació artística. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem […]

17/02/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 17 de febrer. En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb L’HIVERN.

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.