Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «Qüestions de gènere als taulells del museu»

Taller familiar «Qüestions de gènere als taulells del museu»

La propera sessió està programada per al dissabte 4 de març. En aquesta ocasió, estrenem proposta didàctica on es pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar la nostra pròpia creació artística. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem als taulells del Museu, fixant-nos en la presència de la figura masculina i femenina que apareix a les peces exposades de les col·leccions permanents del Museu.
Avui homes i dones treballen junts, i abans, era així?

Al llarg de l’activitat titulada “QÜESTIONS DE GÈNERE ALS TAULELLS DEL MUSEU”, ens plantejarem qüestions com: Com van vestits els personatges dels taulells? Què estan fent? Com es relacionen?… A partir de preguntes com aquestes fomentarem el diàleg i la participació i crearem un discurs on tractarem la igualtat de gènere, els estereotips, actituds i valors fonamentals que tot ciutadà ha d’adquirir des de la seua infantesa.
Finalment, al taller de ceràmica gaudirem d’una experiència sensorial, manipulant el fang o emprant els colors especials per a la ceràmica: els esmalts. I, treballant en família, plasmarem a les nostres creacions artístiques eixes idees d’igualtat i convivència.

Durant la visita a les exposicions permanents del Museu, anem a descobrir com al llarg de la història, la representació d’homes i dones als taulells han plasmat el seu mode de vida com si fos un retrat de la realitat. Podrem conèixer alguns costums, la indumentària,ferramentes i utensilis del dia a dia i actituds de la societat del passat, on es fa palesa eixa distinció entre gèneres. D’aquesta manera, podrem descobrir tots junts com ha anat transformant-se la societat apropant aquestes escenes dels taulells a la realitat dels xiquets i xiquetes, fugint dels estereotips, eliminant prejudicis i fomentant una convivència igualitària.

Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper 4 de març podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964 77 08 73) a partir del dimarts 21 de febrer i fins al dia d’abans de la seva celebració o fins arribar al límit de 40 places; llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.

 

 

 

Talleres similares

04/02/2023 12:00 am

Sota el títol “ANIMALS EN TAULELLS” i seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica», destinat a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per realitzar peces i taulells amb motius de temàtica animal.

17/12/2022 12:00 am

En aquesta ocasió, com ja ve sent habitual els últims anys i en aquestes dates, i adaptant-nos també a les diferents edats de tots els membres de la família, es treballaran tècniques de decoració de taulells i manipulació d’argila per a la realització d’objectes creatius sobre la temàtica nadalenca. Prenent com a referència i inspiració […]

19/11/2022 12:00 am

Tornem amb una nova proposta educativa que l’Ajuntament d’Onda oferta per a famílies al Museu del Taulell i que amb molta il·lusió hem dissenyat per a que puguem gaudir de nou del nostre patrimoni i cultura ceràmica. Amb la mateixa dinàmica que en convocatòries anteriors, s’ha posat en marxa un nou taller del programa educatiu “Dissabtes […]

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

El Museo del Azulejo “Manolo Safont” presenta la exposición temporal “ Cultivant la introspecció” de Carmen Ballester Remolar, ceramista natural de Onda, inaugurada el 01 de Julio y que permanecerá abierta hasta el 27 de noviembre.

El Ayuntamiento de Onda y el Museo del Azulejo han inaugurado una exposición temporal en homenaje al legado del pintor, ilustrador y ceramista ondense, Juan Mezquita Almer.