Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «Qüestions de gènere als taulells del museu»

Taller familiar «Qüestions de gènere als taulells del museu»

La propera sessió està programada per al dissabte 4 de març. En aquesta ocasió, estrenem proposta didàctica on es pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar la nostra pròpia creació artística. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem als taulells del Museu, fixant-nos en la presència de la figura masculina i femenina que apareix a les peces exposades de les col·leccions permanents del Museu.
Avui homes i dones treballen junts, i abans, era així?

Al llarg de l’activitat titulada “QÜESTIONS DE GÈNERE ALS TAULELLS DEL MUSEU”, ens plantejarem qüestions com: Com van vestits els personatges dels taulells? Què estan fent? Com es relacionen?… A partir de preguntes com aquestes fomentarem el diàleg i la participació i crearem un discurs on tractarem la igualtat de gènere, els estereotips, actituds i valors fonamentals que tot ciutadà ha d’adquirir des de la seua infantesa.
Finalment, al taller de ceràmica gaudirem d’una experiència sensorial, manipulant el fang o emprant els colors especials per a la ceràmica: els esmalts. I, treballant en família, plasmarem a les nostres creacions artístiques eixes idees d’igualtat i convivència.

Durant la visita a les exposicions permanents del Museu, anem a descobrir com al llarg de la història, la representació d’homes i dones als taulells han plasmat el seu mode de vida com si fos un retrat de la realitat. Podrem conèixer alguns costums, la indumentària,ferramentes i utensilis del dia a dia i actituds de la societat del passat, on es fa palesa eixa distinció entre gèneres. D’aquesta manera, podrem descobrir tots junts com ha anat transformant-se la societat apropant aquestes escenes dels taulells a la realitat dels xiquets i xiquetes, fugint dels estereotips, eliminant prejudicis i fomentant una convivència igualitària.

Les famílies que desitgin participar en la sessió del proper 4 de març podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964 77 08 73) a partir del dimarts 21 de febrer i fins al dia d’abans de la seva celebració o fins arribar al límit de 40 places; llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3€ per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.

 

 

 

Talleres similares

20/05/2023 11:00 am

Estrenem nova proposta didàctica  per al dissabte 20 de maig amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que trobarem a la instal·lació temporal del Museu que ens mostra els treballs artístics realitzats per l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà d’Onda, l’IES Torrelló i l’alumnat del Màster de Secundaria de la Universitat Jaume I de Castelló. Els treballs son fruit dels projectes educatius realitzats conjuntament amb el Museu del Taulell per commemorar el DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS, que se selebra tots els anys el dia 18 de maig.

29/04/2023 11:00 am

La propera sessió està programada per al dissabte 29 d’abril. En aquesta ocasió, estrenem proposta didàctica on es pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar les nostre pròpies creacions artístiques, inspirant-nos en aquesta ocasió en les peces que formen part de l’exposició Noves adquisicions 2018-2022, on podem trobar i observar les riques i variades
aportacions de peces que passaran a formar part de les col·leccions permanents del Museu i que recentment han estat donades, cedides o comprades. Engrandint així l’important i devers patrimoni ceràmic que custodia el Museu.

04/02/2023 12:00 am

Sota el títol “ANIMALS EN TAULELLS” i seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica», destinat a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per realitzar peces i taulells amb motius de temàtica animal.

Exposiciones temporales

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.

16/03/2023

-

30/04/2023

«Nuevas Adquisiciones, 2019/2022»  es  una exposición temporal que reúne las adquisiciones del museo, desde el año 2019 hasta 2022. En total suman 3.163 objetos y piezas de distinto tipo, perteneciendo la gran mayoría a donaciones de particulares y entidades, con más de 105 donantes y colaboradores , 6 depósitos y 3 compras.

El Museo del Azulejo “Manolo Safont” presenta la exposición temporal “ Cultivant la introspecció” de Carmen Ballester Remolar, ceramista natural de Onda, inaugurada el 01 de Julio y que permanecerá abierta hasta el 27 de noviembre.