Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar » Cultivant la introspecció» amb la ceramista Carmen Ballester Remolar

Taller familiar » Cultivant la introspecció» amb la ceramista Carmen Ballester Remolar

Aquest mes d’octubre reprenem el programa «DISSABTES DE CERÂMICA» i tornem a proposar-vos un nou taller familiar programat per l’Ajuntament d’Onda per al proper DISSABTE 15 D’OCTUBRE DE 11:00 a 14:00 h AL MUSEU DEL TAULELL «MANOLO SAFONT».

En aquesta ocasió, ens fixarem en l’obra de la ceramista ondera Carmen Ballester, que es mostra aquests dies a la sala d’exposicions temporals del Museu conformant l’exposició Cultivant la introspecció. Debatrem sobre les infinites possibilitats que ens plantegen les formes creades que guarden relació amb elements de la natura i els nostres camps i cultius: insectes, plantes i plantons, fulles, flors, bitxos… que habiten la natura i la transformen, igual que els humans transformem camps i terrenys per cultivar els nostres productes agrícoles. La relació entre els humans i els sers vius diminuts dels nostres camps interessa molt a Carmen. Qui no ha parlat amb insectes? Qui no ha fet forats al terra per a buscar furgues?

Primer amb una passejada interpretativa i anecdòtica adaptada a totes les edats i després amb un taller de ceràmica aprendrem la dependència que tenim les persones de la natura i com ens relacionem als els seus essers vius. I experimentarem amb tècniques ceràmiques per crear els nostres conreus i els nostres animalons.

Al document adjunt podeu trobar més informació de l’activitat. També a la web del Museu (www.museoazulejo.org).

Per a qui puga interessar, també adjuntem el catàleg de l’exposició.

Les famílies que vulguin participar en el taller poden fer reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964770873) a partir del dimarts 4 d’octubre i fins al dia d’abans de la celebració de l’activitat i fins arribar al límit de 40 places, llavors s’obrirà llista d’espera.

Les taxes per poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 EUR per participant siga adult o xiquet, sent GRATUIT PER A MENORS DE 4 ANYS, PERSONES AMB DISCAPACITAT I EMPADRONATS A ONDA.

Nota: Aquelles famílies que no estan empadronades a Onda cal que es posen en contacte amb el Museu per tal de fer el pagament de taxes.

Talleres similares

20/04/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 20 d´abril . En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb  LA PRIMAVERA.

Aprofitant que estem en plena estació primaveral, i com ja hem fet en altres ocasions, al Museu del Taulell hem pensat elaborar un jardí ceràmic per recordar-nos-en de la importància de desenvolupar una transformació de la natura sostenible.
La ceràmica és un clar exemple de la transformació de productes naturals en productes artificials creats per l’home; igual passa amb els jardins, que esdevenen llocs creats, dissenyats i interpretats pels homes i dones a partir de les flors, plantes i arbres que podem trobar a la natura i que ens són tant essencials per a la nostra supervivència.

16/03/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al dissabte 16 de març. En aquesta ocasió, la proposta didàctica pretén apropar grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de modelat i decoració per a realitzar la nostra pròpia creació artística. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem […]

17/02/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 17 de febrer. En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb L’HIVERN.

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.