Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «Animals en Taulells»

Taller familiar «Animals en Taulells»

La propera sessió consistirà en aproximar-nos, mitjançant l’observació, el debat i la manipulació pràctica, a les representacions històriques en taulells i a diferents tècniques d’elaboració ceràmica amb el motiu dels “animals” com a nexe comú de l’activitat. La temàtica ha estat acollida aprofitat que durant aquestes setmana, a molts pobles del nostre entorn, s’han celebrat les festes de Sant Antoni del Porquet, que com sabeu, és el patró dels animals i estan molt arrelades al nostre territori. Realment Sant Antoni és el 17 de gener, però a moltes localitats fan la celebració el cap de setmana d’abans o de després, per això hem volgut fixar-nos en la variada representació d’animals que trobem als taulells del Museu. Sota el títol “ANIMALS EN TAULELLS” i seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica», destinat a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per realitzar peces i taulells amb motius de temàtica animal.
A Onda també es celebra la festivitat i per això al Museu no ho volem oblidar i volem explicar-vos algunes curiositats sobre Sant Antoni i volem mostrar-vos la extensa i variada col·lecció de taulells i peces ceràmiques on els animals prenen protagonisme. Amb aquesta excusa els participants podran novament gaudir d’aquesta riquesa decorativa i conèixer algunes històries divertides que ens proporcionen.Com sempre a l’aula didàctica, i inspirats per les imatges sobre el món animal del Museu, podrem experimentar i crear en ceràmica les nostres pròpies peces i taulells.

 

· Procediment

· Primera part de l’activitat: Farem un recorregut i debat per les col·leccions de taulells del museu per conèixer diferents estils decoratius de diferents èpoques a traves de les representacions d’animals.
Mitjançant cançons, redolins i dites sobre animals… Coneixerem i xarrarem amb l’exòtica i la diversa “fauna del museu”.

· Segona part: Consistirà en un taller pràctic de ceràmica on s’elaboraran animals reals i/o inventats amb diferents tècniques de manipulació del fang i pintat de taulells. Adaptant-nos a les diferents edats de tots els membres de la família, es treballaran tècniques de decoració de taulells i manipulació d’argila per a la realització d’objectes creatius sobre aquesta temàtica dels animals. Prenent com a referència i inspiració els animals que haurem trobat en l’extensa i variada col·lecció permanent de taulells que alberga el Museu.

· Matrícula

Les famílies que desitgen participar en la sessió del proper 4 de febrer ja poden realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell a partir del dimarts 24 de gener i fins al dia d’abans de la seva celebració o fins arribar al límit de 40 places, llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 € per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i
empadronats a Onda.

Talleres similares

15/06/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 15 de juny. En aquesta ocasió, retrem homenatge a una de les estacions de l’any més volgudes per xiquetes i xiquets, però també per les persones adultes, ja que estem parlant d’una estació que en molts casos és sinònim de vacances, de descans, d’esbarjo, de calor, […]

18/05/2024 11:00 am

En aquesta ocasió, ens endinsem en una nova proposta didàctica en la sessió programada per al dissabte 18 de maig, amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que […]

20/04/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 20 d´abril . En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb  LA PRIMAVERA.

Aprofitant que estem en plena estació primaveral, i com ja hem fet en altres ocasions, al Museu del Taulell hem pensat elaborar un jardí ceràmic per recordar-nos-en de la importància de desenvolupar una transformació de la natura sostenible.
La ceràmica és un clar exemple de la transformació de productes naturals en productes artificials creats per l’home; igual passa amb els jardins, que esdevenen llocs creats, dissenyats i interpretats pels homes i dones a partir de les flors, plantes i arbres que podem trobar a la natura i que ens són tant essencials per a la nostra supervivència.

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.