Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar «Animals en Taulells»

Taller familiar «Animals en Taulells»

La propera sessió consistirà en aproximar-nos, mitjançant l’observació, el debat i la manipulació pràctica, a les representacions històriques en taulells i a diferents tècniques d’elaboració ceràmica amb el motiu dels “animals” com a nexe comú de l’activitat. La temàtica ha estat acollida aprofitat que durant aquestes setmana, a molts pobles del nostre entorn, s’han celebrat les festes de Sant Antoni del Porquet, que com sabeu, és el patró dels animals i estan molt arrelades al nostre territori. Realment Sant Antoni és el 17 de gener, però a moltes localitats fan la celebració el cap de setmana d’abans o de després, per això hem volgut fixar-nos en la variada representació d’animals que trobem als taulells del Museu. Sota el títol “ANIMALS EN TAULELLS” i seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica», destinat a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per realitzar peces i taulells amb motius de temàtica animal.
A Onda també es celebra la festivitat i per això al Museu no ho volem oblidar i volem explicar-vos algunes curiositats sobre Sant Antoni i volem mostrar-vos la extensa i variada col·lecció de taulells i peces ceràmiques on els animals prenen protagonisme. Amb aquesta excusa els participants podran novament gaudir d’aquesta riquesa decorativa i conèixer algunes històries divertides que ens proporcionen.Com sempre a l’aula didàctica, i inspirats per les imatges sobre el món animal del Museu, podrem experimentar i crear en ceràmica les nostres pròpies peces i taulells.

 

· Procediment

· Primera part de l’activitat: Farem un recorregut i debat per les col·leccions de taulells del museu per conèixer diferents estils decoratius de diferents èpoques a traves de les representacions d’animals.
Mitjançant cançons, redolins i dites sobre animals… Coneixerem i xarrarem amb l’exòtica i la diversa “fauna del museu”.

· Segona part: Consistirà en un taller pràctic de ceràmica on s’elaboraran animals reals i/o inventats amb diferents tècniques de manipulació del fang i pintat de taulells. Adaptant-nos a les diferents edats de tots els membres de la família, es treballaran tècniques de decoració de taulells i manipulació d’argila per a la realització d’objectes creatius sobre aquesta temàtica dels animals. Prenent com a referència i inspiració els animals que haurem trobat en l’extensa i variada col·lecció permanent de taulells que alberga el Museu.

· Matrícula

Les famílies que desitgen participar en la sessió del proper 4 de febrer ja poden realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell a partir del dimarts 24 de gener i fins al dia d’abans de la seva celebració o fins arribar al límit de 40 places, llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 € per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i
empadronats a Onda.

Talleres similares

04/03/2023 12:00 am

Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem als taulells del Museu, fixant-nos en la presència de la figura masculina i femenina que apareix a les peces exposades de les col·leccions permanents del Museu.

17/12/2022 12:00 am

En aquesta ocasió, com ja ve sent habitual els últims anys i en aquestes dates, i adaptant-nos també a les diferents edats de tots els membres de la família, es treballaran tècniques de decoració de taulells i manipulació d’argila per a la realització d’objectes creatius sobre la temàtica nadalenca. Prenent com a referència i inspiració […]

19/11/2022 12:00 am

Tornem amb una nova proposta educativa que l’Ajuntament d’Onda oferta per a famílies al Museu del Taulell i que amb molta il·lusió hem dissenyat per a que puguem gaudir de nou del nostre patrimoni i cultura ceràmica. Amb la mateixa dinàmica que en convocatòries anteriors, s’ha posat en marxa un nou taller del programa educatiu “Dissabtes […]

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

El Museo del Azulejo “Manolo Safont” presenta la exposición temporal “ Cultivant la introspecció” de Carmen Ballester Remolar, ceramista natural de Onda, inaugurada el 01 de Julio y que permanecerá abierta hasta el 27 de noviembre.

El Ayuntamiento de Onda y el Museo del Azulejo han inaugurado una exposición temporal en homenaje al legado del pintor, ilustrador y ceramista ondense, Juan Mezquita Almer.