Exposiciones

Inicio » Exposiciones temporales » Museus Hiperconectats

Museus Hiperconectats

El 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus, i per commemorar aquesta efemèride, l’ICOM, organisme que aglutina tots els museus del món, vol fer visible i promoure la important tasca que els museus realitzen pel que fa a l’enriquiment cultural dels seus entorns immediats, però també pel que fa a la difusió […]

El 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus, i per commemorar aquesta efemèride, l’ICOM, organisme que aglutina tots els museus del món, vol fer visible i promoure la important tasca que els museus realitzen pel que fa a l’enriquiment cultural dels seus entorns immediats, però també pel que fa a la difusió del patrimoni que custodien entre els seus visitants d’altres indrets.

Tots els anys, l’ICOM proposa una temàtica sota la qual, aquells museus que ho desitgen, durant aquests dies, realitzen activitats al voltant d’aquest tema per tal de posar de rellevància aquest dia tan assenyalat. El lema triat per a enguany ha estat Museus hiperconnectats: enfocaments nous, públics nous. El seu objectiu és sensibilitzar al públic del fet que els museus són un mitjà important per als intercanvis culturals, l’enriquiment de les cultures, l’avanç de l’enteniment mutu, la cooperació i la promoció de la pau.

El Museu del Taulell, també vol adherir-se als més de 36000 museus repartits en 157 països que programaran activitats amb aquesta intencionalitat proposant un projecte arriscat i il·lusionant.

Com ja ve sent habitual en els darreres anys, el Museu del Taulell « Manolo Safont» d’Onda s’ha sumat a aquesta celebració realitzant un projecte educatiu conjuntament amb l’IES Serra d’Espadà. Aprofitant la tendència pel que fa a l’Aprenentatge Basat en Projectes que els centre educatius estan assolint i aprofitant la vocació educadora del Museu, s’ha dissenyat per a enguany un projecte en el que l’alumnat participant ha tingut un paper especialment rellevant, ja que, guiats pel professorat, han realitzant diverses obres d’art i instal·lacions que conviuen amb les col·leccions permanents del Museu, ocupant, instal·lant-se i connectant-se amb diversos espais del centre museístic i per tant transformant, temporalment el seu discurs i la seva museografia.

Les diverses obres que l’alumnat ha realitzat són reflexions sobre les noves formes de comunicar-se de la societat en el context d’un món globalitzat i hiperconnectat. Un gran projecte de centre en el que s’ha involucrat un nombre important de professorat pertanyent als departaments de matemàtiques, Anglès, Valencià, Història, Biologia, Dibuix o d’alguns Cicles Formatius que s’imparteixen el centre educatiu. Amb tot el seu professorat al cap davant, vora 500 alumnes de tots els cursos de la ESO, del Batxillerat Artístic, d’altres àrees de Batxillerat i d’algunes assignatures de la FP Bàsica, han participat del projecte titulat «Museus hiperconnectats» que hui inaugurem i que convida a tota la ciutadania a conèixer i gaudir d’aquesta innovadora presentació d’obra artística, que connecta i dialoga amb l’evolució taulellera que habitualment trobem a l’exposició permanent.

No és habitual que un museu, en les seues sales permanents, permeta aquesta irrupció de discursos. Per això cal agrair el suport de la direcció del Museu i felicitar tots els implicats: Treballadors del Museu, Direcció de l’IES, professorat i alumnat pels resultats obtinguts.

Datos

Fecha de inicio

15/05/2018

Fecha de finalización

16/06/2018

Temática

Dia Internacional dels Museus

Autor/es

Museu del Taulell Onda

Comisariado

Vicent Estall i Poles / Marc Ribera Giner

Colaboran

Museu del Taulell Onda

Documento adjunto

    Noticias

    Los Alfa de Oro 2023 entregan las actas al Museo del Azulejo de Onda para su custodia y puesta en valor

    El Museo del Azulejo Manolo Safont ha presentado su nuevo catálogo de actividades para el primer trimestre de 2023. Bajo el lema ‘Viu la cultura ceràmica’, la institución propone numerosos talleres, visitas y exposiciones para fomentar la cultura cerámica mediante la participación de los visitantes y un enfoque dinámico y ameno.

    El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha recepcionado los dos proyectos galardonados en la 46ª edición de los Alfa de Oro de Cevisama para exhibirlos y custodiarlos en la colección permanente dedicada a la innovación cerámica. Las propuestas de innovación ganadoras pertenecen a las empresas Vicar y Akcoat e Hinojosa Packaging Solutions.