Exposiciones

Inicio » Exposiciones temporales » Joaquín Puchal Ribes (Onda, 1941-2015). Excel·lència cerámica

Joaquín Puchal Ribes (Onda, 1941-2015). Excel·lència cerámica

L’exposició ‘Joaquín Ribes Puchal (1941-2015) Excel·lència Ceràmica’. És la sisena mostra que es realitza dins del programa ‘Els nostres ceramistes’ i podrà visitar-se fins al pròxim 8 d’abril de 2018en la institució museística d’Onda ja que s’ha ampliat la data de finalització de la mostra. En l’acte d’inauguració, la tinent d’alcalde d’Onda, Encarna Ribes, ha […]

L’exposició ‘Joaquín Ribes Puchal (1941-2015) Excel·lència Ceràmica’. És la sisena mostra que es realitza dins del programa ‘Els nostres ceramistes’ i podrà visitar-se fins al pròxim 8 d’abril de 2018en la institució museística d’Onda ja que s’ha ampliat la data de finalització de la mostra.

En l’acte d’inauguració, la tinent d’alcalde d’Onda, Encarna Ribes, ha destacat “la importància del llegat que Joaquín Puchal ha deixat a Onda, sent una mostra més de la destacable representació que Onda ha tingut i té en el món artístic i, especialment, referent al treball amb la ceràmica”. A més, ha convidat a “tots els onders i visitants a que acudisquen a aquesta mostra que representa el seu art”.

Joaquín Puchal Ribes va ser un reconegut i excel·lent ceramista onder que des de molt jove es va interessar pel dibuix, la pintura i per la ceràmica. L’obra de Puchal s’emmarca en la cerca de la perfecció i la constant experimentació dels colors i les seves variades matisacions, amb la dificultat que suposa aquesta classe de pintura sobre esmalt.

A més de la seva obra per a particulars, Onda compta amb els murals de l’Ermita del Calvari de 1985 “Los discípulos de Emaús” i “Pedro llorando amargamente”; i amb peces monumentals com els grans retaules ceràmics amb escenes de la Passió que senyalitzen l’entrada al Cementeri Municipal i que daten de 1999.

Podem trobar més informació sobre aquest artista en el catàleg de l’exposició que s’adjunta.

Datos

Fecha de inicio

21/12/2017

Fecha de finalización

08/04/2018

Temática

Els nostres ceramistes

Autor/es

Museu del Taulell Onda

Comisariado

Vicent Estall i Poles / Marc Ribera Giner

Colaboran

Museu del Taulell Onda

Documento adjunto

    Noticias

    El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha recepcionado los dos proyectos galardonados en la 46ª edición de los Alfa de Oro de Cevisama para exhibirlos y custodiarlos en la colección permanente dedicada a la innovación cerámica. Las propuestas de innovación ganadoras pertenecen a las empresas Vicar y Akcoat e Hinojosa Packaging Solutions.

    Proyecto Empenta la cult

    Bajo el título de ‘Proyecto Empenta’, la institución ofrece visitas guiadas y talleres para grupos escolares y particulares

    El Museo del Azulejo de Onda ha inaugurado esta tarde la nueva ‘Sala de la Loza’, que se une a su ya impresionante colección cerámica permanente. El novedoso espacio cuenta con piezas de loza popular valenciana como jarras, platos, jofainas, fruteros o salvillas. Todas ellas realizadas en Ribesalbes y Onda durante el siglo XIX.