Talleres Familiares
Inicio » Taller Familiar de Nadal

Taller Familiar de Nadal

L’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa un nou taller familiar programat per al proper DISSABTE 19 DE DESEMBRE de 11:00 a 14:00 h dintre del programa d’activitats culturals del Museu: MUTAR-HI. Redescobrint la cultura ceràmica.

Novament, seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica» i destinant-nos a tots els membres d’una mateixa família, en aquesta ocasió l’activitat consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius nadalencs. Sota el títol “EL NOSTRE BETLEM CERÀMIC” pretenem muntar un gran betlem col·lectiu creat entre tots els participants, que formarem a partir de les peces i taulells que s’hauran elaborat i decorat als tallers del Museu durant aquesta activitat.

Als taulells de les exposicions del Museu podem trobar gran quantitat d’elements costumistes susceptibles de formar part d’un betlem: animals, cases, paisatges, construccions, instruments, oficis… Amb una passejada pel recorregut que ens proposa el Museu podrem agafar idees per ser transformades i elaborades amb tècniques ceràmiques en els tallers del Museu per obtenir les peces que conformaran El nostre betlem ceràmic.

El betlem romandrà exposat a les instal·lacions museístiques fins desprès de reis per a que tots els visitats del Museu durant les festes de Nadal puguin gaudir d’aquest experiment ceràmic.

Finalitzat el temps d’exposició, els participants podran recollir totes les peces generades.

Al document adjunt podeu trobar més informació de l’activitat.

Les famílies que vulguin participar en el taller poden fer reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964770873) a partir del dimecres 4 de desembre i fins al dia d’abans de la celebració de l’activitat i fins arribar al límit de 15 places, llavors s’obrirà llista d’espera.

Les taxes per poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 EUR per participant siga adult o xiquet, sent GRATUIT PER A MENORS DE 4 ANYS, PERSONES AMB DISCAPACITAT I EMPADRONATS A ONDA.

Talleres similares

14/10/2023 11:00 pm

La propera sessió està programada per al proper dissabte 14 d’octubre i porta per títol A la tardor, fulles de mil colors. La tardor és una època de l’any què ve acompanyada pel canvi de colors en les fulles dels arbres. Així, ens oferix imatges de parcs, camps i boscos amb una bellesa inigualable.Per aquesta […]

17/06/2023 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 17 de juny. En aquesta ocasió, retrem homenatge a una de les estacions de l’any més volgudes per xiquetes i xiquets, però també per les persones adultes, ja que estem parlant d’una estació que en molts casos és sinònim de vacances, de descans, d’esbarjo, de calor, de banys… de carregar piles. Sí, estem parlant de l’estiu. QUINA CALOR, JA VE L’ESTIU és el títol de
l’activitat que vos proposem. A pocs dies que comence formalment aquest període, volem apropar-nos a les col·leccions del Museu a partir d’aquells taulells que ens mostren imatges relacionades amb l’estiu.

20/05/2023 11:00 am

Estrenem nova proposta didàctica  per al dissabte 20 de maig amb l’objectiu d’apropar a grans i menuts a distints processos i tècniques ceràmiques de decoració per a realitzar les nostres pròpies creacions artístiques. Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les peses que trobarem a la instal·lació temporal del Museu que ens mostra els treballs artístics realitzats per l’alumnat de l’IES Serra d’Espadà d’Onda, l’IES Torrelló i l’alumnat del Màster de Secundaria de la Universitat Jaume I de Castelló. Els treballs son fruit dels projectes educatius realitzats conjuntament amb el Museu del Taulell per commemorar el DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS, que se selebra tots els anys el dia 18 de maig.

Exposiciones temporales

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.

16/03/2023

-

30/04/2023

«Nuevas Adquisiciones, 2019/2022»  es  una exposición temporal que reúne las adquisiciones del museo, desde el año 2019 hasta 2022. En total suman 3.163 objetos y piezas de distinto tipo, perteneciendo la gran mayoría a donaciones de particulares y entidades, con más de 105 donantes y colaboradores , 6 depósitos y 3 compras.