Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar d´elaboració de ceràmica tradicional «Plats, Cassoles i Art»

Taller familiar d´elaboració de ceràmica tradicional «Plats, Cassoles i Art»

Tornem amb una nova proposta educativa que l’Ajuntament d’Onda oferta per a famílies al Museu del Taulell i que amb molta il·lusió hem dissenyat per a que puguem gaudir de nou del nostre patrimoni i cultura ceràmica.

Amb la mateixa dinàmica que en convocatòries anteriors, s’ha posat en marxa un nou taller del programa educatiu “Dissabtes de ceràmica”, que consisteix en un taller de fang al Museu per a tots els membres de la família. Recordem que un dissabte al mes, el Museu ofereix un taller familiar que variarà la seua temàtica per a cada sessió. Els tallers es publicitaran amb l’antelació necessària.

La propera sessió està programada per al proper DISSABTE 19 DE NOVEMBRE de 11:00 a 14:00 hrs.

Consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques adaptant-nos a les edats de tots els participants. En aquesta ocasió, sota el títol «TALLER D’ELABORACIÓ DE CERÀMICA TRADICIONAL. PLATS, CASSOLES I ART” pretenem, a partir de la visita a la nova sala permanent del Museu que mostra les col·leccions de peces de forma, conèixer i transmetre el procés artesanal dels nostres avantpassats que utilitzaven la ceràmica en múltiples facetes quotidianes: per cuinar, conservar aliments, menjar, per jugar, per als animals, per a les construccions… També es realitzarà un taller sobre l’elaboració de ceràmica tradicional, emprant diferents tècniques de manipulació i modelatge del fang. Adaptant-nos sempre a la diversitat d’edats dels participants.

Al document adjunt podeu trobar més informació de l’activitat. També a la web del Museus (www.museoazulejo.org).

També us adjuntem un altre document de propostes d’activitats que, relacionades amb la temàtica, varem dissenyar durant el confinament i que recuperem ara per si voleu realitzar-les a casa.

Les famílies que vulguin participar en el taller poden fer reserva telefònica trucant al Museu del Taulell a partir del dimarts 8 de novembre i fins al dia d’abans de la seva celebració i fins arribar al límit de 40 places, llavors s’obrirà llista d’espera.

Les taxes per poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 EUR per participant siga adult o xiquet, sent GRATUIT PER A MENORS DE 4 ANYS, PERSONES AMB DISCAPACITAT I EMPADRONATS A ONDA.

Nota: els participants no empadronats a Onda cal que es fiquen en contacte amb el Museu per vore la forma de pagament.

Talleres similares

17/02/2024 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 17 de febrer. En aquesta ocasió, reprenem amb una nova proposta del programa educatiu «Dissabtes de ceràmica» del Museu del Taulell, com sempre, dirigint-nos a tots els membres d’una mateixa família, on es pretén l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per a realitzar peces amb motius relacionats amb L’HIVERN.

20/01/2024 11:00 am

Per al primer trimestre de 2024, i continuant amb la programació de l’últim trimestre de 2023, s’han programat algunes sessions entre febrer i març en què els participants podran experimentar i conèixer diferents tècniques d’elaboració i decoració ceràmiques mitjançant el treball col·laboratiu entre tots els membres de la família i a partir de continguts relacionats […]

16/12/2023 11:00 am

La propera sessió està programada per al proper dissabte 16 de desembre. En aquesta ocasió, com ja ve sent habitual els últims anys i en aquestes dates, i adaptant-nos també a les diferents edats de tots els membres de la família, es treballaran tècniques de decoració de taulells i manipulació d’argila per a la realització […]

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

Relación Cerámica es una exposición de artes plásticas que nace del encuentro entre Oriente y Occidente a través de los maestros Yasuo Hayashi, Enric Mestre y de sus discípulos. este conjunto de artistas de diferentes culturas y generaciones se reune para dialogar y mostrar sus obras, desarrollando con identidad propia las posibilidades de la cerámica como medio de expresión artística.

El Museo del Azulejo Manolo Safont de Onda ha inaugurado una nueva exposición temporal, Cap a un passat sostenible, realizada por alumnos de los institutos Serra d’Espadà y Torrelló y del Máster de Secundaria de la Universitat Jaume I. Cabe señalar que hoy se celebra el Día Internacional de los Museos, por lo que la presentación de la nueva exposición ha servido para recordar el trabajo que hace la institución por preservar y dar a conocer la cultura cerámica de Onda.