Talleres Familiares
Inicio » Taller familiar d´elaboració de ceràmica tradicional «Plats, Cassoles i Art»

Taller familiar d´elaboració de ceràmica tradicional «Plats, Cassoles i Art»

Tornem amb una nova proposta educativa que l’Ajuntament d’Onda oferta per a famílies al Museu del Taulell i que amb molta il·lusió hem dissenyat per a que puguem gaudir de nou del nostre patrimoni i cultura ceràmica.

Amb la mateixa dinàmica que en convocatòries anteriors, s’ha posat en marxa un nou taller del programa educatiu “Dissabtes de ceràmica”, que consisteix en un taller de fang al Museu per a tots els membres de la família. Recordem que un dissabte al mes, el Museu ofereix un taller familiar que variarà la seua temàtica per a cada sessió. Els tallers es publicitaran amb l’antelació necessària.

La propera sessió està programada per al proper DISSABTE 19 DE NOVEMBRE de 11:00 a 14:00 hrs.

Consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques adaptant-nos a les edats de tots els participants. En aquesta ocasió, sota el títol «TALLER D’ELABORACIÓ DE CERÀMICA TRADICIONAL. PLATS, CASSOLES I ART” pretenem, a partir de la visita a la nova sala permanent del Museu que mostra les col·leccions de peces de forma, conèixer i transmetre el procés artesanal dels nostres avantpassats que utilitzaven la ceràmica en múltiples facetes quotidianes: per cuinar, conservar aliments, menjar, per jugar, per als animals, per a les construccions… També es realitzarà un taller sobre l’elaboració de ceràmica tradicional, emprant diferents tècniques de manipulació i modelatge del fang. Adaptant-nos sempre a la diversitat d’edats dels participants.

Al document adjunt podeu trobar més informació de l’activitat. També a la web del Museus (www.museoazulejo.org).

També us adjuntem un altre document de propostes d’activitats que, relacionades amb la temàtica, varem dissenyar durant el confinament i que recuperem ara per si voleu realitzar-les a casa.

Les famílies que vulguin participar en el taller poden fer reserva telefònica trucant al Museu del Taulell a partir del dimarts 8 de novembre i fins al dia d’abans de la seva celebració i fins arribar al límit de 40 places, llavors s’obrirà llista d’espera.

Les taxes per poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 EUR per participant siga adult o xiquet, sent GRATUIT PER A MENORS DE 4 ANYS, PERSONES AMB DISCAPACITAT I EMPADRONATS A ONDA.

Nota: els participants no empadronats a Onda cal que es fiquen en contacte amb el Museu per vore la forma de pagament.

Talleres similares

04/03/2023 12:00 am

Per a inspirar-nos, prendrem com a punt de partida les qüestions de gènere que trobem als taulells del Museu, fixant-nos en la presència de la figura masculina i femenina que apareix a les peces exposades de les col·leccions permanents del Museu.

04/02/2023 12:00 am

Sota el títol “ANIMALS EN TAULELLS” i seguint amb la intencionalitat del projecte «Dissabtes de ceràmica», destinat a tots els membres d’una mateixa família, hem dissenyat una activitat que consistirà en l’aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques per realitzar peces i taulells amb motius de temàtica animal.

17/12/2022 12:00 am

En aquesta ocasió, com ja ve sent habitual els últims anys i en aquestes dates, i adaptant-nos també a les diferents edats de tots els membres de la família, es treballaran tècniques de decoració de taulells i manipulació d’argila per a la realització d’objectes creatius sobre la temàtica nadalenca. Prenent com a referència i inspiració […]

Exposiciones temporales
Sorry, No posts.

El Museo del Azulejo “Manolo Safont” presenta la exposición temporal “ Cultivant la introspecció” de Carmen Ballester Remolar, ceramista natural de Onda, inaugurada el 01 de Julio y que permanecerá abierta hasta el 27 de noviembre.

El Ayuntamiento de Onda y el Museo del Azulejo han inaugurado una exposición temporal en homenaje al legado del pintor, ilustrador y ceramista ondense, Juan Mezquita Almer.