La propera sessió està programada per al proper dissabte 14 d’octubre i porta per títol A la tardor, fulles de mil colors. La tardor és una època de l’any què ve acompanyada pel canvi de colors en les fulles dels arbres. Així, ens oferix imatges de parcs, camps i boscos amb una bellesa inigualable.Per aquesta raó, fer ús de les fulles caigudes què els arbres ens regalen és una forma d’apropar-nos al nostre entorn. I si, a més a més, trobem maneres de fer-les servir amb finalitats artístiques, l’experiència és doblement gratificant.
La proposta per al pròxim taller familiar consisteix a realitzar composicions, formes i objectes a partir de fulles impreses amb argila. Amb l’ajuda d’un rodell de cuina, realitzarem xicotetes planxes d’argila sobre les què posarem les fulles naturals de distintes mesures. D’aquesta manera, al pressionar amb el rodell per damunt, es quedaran marcades les respectives formes a la planxa d’argila. Posteriorment, procedirem a retallar la silueta, donar-li la forma o la composició què més ens agrade. Per exemple, podríem realitzar marcs per a fotos, espills, safates, portaespelmes, etc. O simplement podem realitzar creacions artístiques improvitzades amb aquesta tècnica.
Un cop finalitzada la peça i/o composició, cada família s’ho emportarà a casa i ho deixarà secar durant una setmana. Un cop seca la peça, es pot decorar al gust amb temperes, pintures acríliques, ceres, retoladors…
Als taulells de les exposicions del Museu podem trobar gran quantitat d’elements decoratius que ens evoquen aquesta estació de l’any i els seus colors. Paisatges, flors, fulles, aliments, fruites, plantes i flors… Infinitat de recursos que ens vinculen amb aquesta apreciada estació.
Les famílies que desitgen participar en la sessió del proper 14 d’octubre podran realitzar reserva telefònica trucant al Museu del Taulell (964.770.873) a partir del proper dimarts 3 d’octubre i fins al dia d’abans de la seva celebració i fins arribar al límit de 40 places, llavors s’obrirà llista d’espera. Les taxes per a poder realitzar l’activitat s’han establert en 3 € per participant, sent gratuït per a menors de 4 anys, persones amb discapacitat i empadronats a Onda.
Aquelles famílies que no estan empadronades a Onda cal que es posen en contacte amb el Museu per tal de fer el pagament de taxes. El programa «Dissabtes de ceràmica», a part dels tallers programats pel Museu, també contempla la possibilitat que si diverses familiars aconsegueixen reunir un grup de més de 10 persones, puguin concertar amb el Museu un taller familiar per a aquest grup en concret. Per a més informació consultar amb el personal del Museu.