Exposiciones

Inicio » Exposiciones permanentes » Manolo Safont, “Un museu un llegat i un compromís”

Manolo Safont, «Un museu un llegat i un compromís»

Si a Onda hi ha una persona que s’ha distingit per un marcat esperit cívic, per un comprimís vital amb el seu poble, per lluitar per la defensa i recuperació del seu patrimoni històric-artístic, i p er estimar al seu lloc de naixença com ben pocs, aquest és, sens dubte Manolo Safont (28 març 1928).

Sincer amb la seua forma de ser i compromès amb els aconteixements socials, d’ell ha dit molt encertadament Jesús Huguet que “és la conciència de la nostra localitat” puix tan ferm és el lligam que l’acaparra a la seua terra.

Un lligam i estima que abasta tot el que l’envolta i que ens ha permès que a Onda, durant temps, allà pels anys setenta i vuitanta del segle pasta, es fruire d’unes exposicions artístiques de remarcar interès en la Saleta; que s’organitzaren les bases del avui feliç Museu del Taulell i que el nostre patrimoni artístic haja pogut arribar als postres néts.

Però tanmateix la proximitat personal de tots el onders amb Manolo Safont ha fet que hom no copse la vàlua i importancia d’un home que, a banda d’eixè comprimís amb el seu poble, -que darrerament s’ha remarcat amb la donació desinteresada que ell i Anna han fet a Onda de la seua casa, la seua obra i tot el que allí dins hi ha-, n’ha tingut un altre amb l’art i sobretot amb la ceràmica, a la qual s’ha abocat en cos i ànima per treure-la del seu carácter de peça decorativa, de simple ornamentació, per integrar-la dintre de les realitats significatives de l’art actual, la qual feina ha estat reconeguda per tota la crítica contemporània, que l’ha qualificat com un dels millors, sinó el millor, ceramista espanyol.

És ben sabut que els pobles que tenen memoria històrica saben reconèixer el treball i l’aportació dels seus fills. I Onda, assumint eixe principi, va honorar fa un temps Manolo Safont atorgant-li el seu nom al nou Museu que ara s’inaugura. I era de justícia que el Museu s’encetara donant les gràcies a Manolo, al seu treball portat en silenci com a fundador d’ell, a la seua generositat com a donant d’inestimables col·leccions i al seu comprimís amb la cultura d’Onda.El sentit cívic, l’amor i lleialtat a la seua gent i a la seua terra que ha tingut i té Manolo Safont, sense dubte ho mereixen.

Noticias

museu-onda-noticia-sotabalcons

El Museo del Azulejo ha inaugurado la exposición ‘Sotabalcons’. En ella se exponen los trabajos del alumnado de 6º de primaria de los centros educativos de Onda que han realizado en Museo del Azulejo y en los propios centros. Sin duda, una muestra de obras de arte, que no te puedes perder.

Exposición---El-poder-dels-museus.-Descobrint-identitats

Onda celebra el Día Internacional de los Museos con una instalación de arte cerámico elaborada por alumnado de secundaria i usuarios del El Molí.

programacion-actividades

Tras el éxito de la iniciativa ‘Reprendre la cultura ceràmica’ que puso en marcha durante el primer trimestre del 2022 el Ayuntamiento de Onda en colaboración con el Museo del Azulejo Manolo Safont, llega el turno de ‘Normalitz-art’. Se trata de una completa programación en la que las expresiones artísticas tomaran el protagonismo dotando a la ciudad de una oferta cultural de alta calidad artística.