Noticias

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

El Museu del Taulell mostra els treballs realitzats durant el confinament per famílies i alumnat d'Onda en les activitats virtuals que va llençar el Museu en aquell moment.

MUSEUS PER LA IGUALTAT: DIVERSITAT I INCLUSIÓ

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUSEl passat 18 de maig de 2020 s’hauria d’haver celebrat el Dia Internacional dels Museus. Per a festejar aquest dia assenyalat, l’ICOM, organisme que aglutina tots els museus del món, tria tots els anys un lema per a la reflexió, que serveix de marc d’actuació per a que els museus que ho desitgen, realitzen exposicions, actes, jornades, tallers, visites...; el lema d’enguany ha sigut «Museus per la igualtat: diversitat i inclusió».

La pandèmia per la COVID-19 va condicionar aquesta celebració. Durant el confinament, els museus van  haver d’adaptar-se a una nova situació desconeguda, transformant les experiències i vivències presencials en propostes i iniciatives virtuals, amb l’objectiu de no perdre el contacte amb l’espectador i la seua dinamització.

Per no renunciar a la presencialitat, l’ICOM va decidir posposar la celebració al 14 de novembre. El Museu del Taulell a volgut surmar-se amb un singular muntatge.

Els tallers familiars del projecte «Dissabtes de ceràmica», el projecte educatiu «Els Sotabalcons» per a l’alumnat de 6é de Primària i el projecte expositiu previst amb l’IES Serra d’Espadà, es van tenir que adaptar a una versió en línia sota el programa Ceràmica des de casa.

Els resultats d’aquelles adaptacions, que es van difondre per les xarxes socials en el seu moment, els retrobem ara al Museu, en una instal·lació que vol homenatjar els balcons i les terrasses de les vivendes que es van convertir, durant el confinament, en part essencial per a les nostres vides i en punt de trobada i comunicació amb els veïns i les veïnes.

La instal·lació romandrà oberta al públic durant els propers mesos de novembre, desembre i gener.


[+] Ir al archivo de noticias