Noticias

TALLER FAMILIAR

Tornem amb els tallers familiars. El proper 31 d'octubre el Museu del Taulell proposa una activitat educativa per conèixer els usos tradicionals de la ceràmica.

Per fi el Museu del Taulell torna amb noves propostes educatives. Encetem un nou curs amb noves activitats didàctiques que l'Ajuntament d'Onda oferta per a famílies.

Amb totes les mesures corresponents, comencem una nova temporada que serà una mica especial per tots els condicionants de la pandèmia, però que amb molta il·lusió, hem dissenyat per a que puguem gaudir de nou del nostre patrimoni i cultura ceràmica.

Amb la mateixa dinàmica que anys anteriors, s'ha posat en marxa un nou taller del programa educatiu “Dissabtes de ceràmica”. Es tracta d'un taller de ceràmica al Museu per a tots els membres de la família. Recordem que un dissabte al mes, el Museu ofertarà un taller familiar que variarà la seua temàtica per a cada sessió. Els taller es publicitaran amb l'antelació necessària.

La propera sessió està programada per al proper DISSABTE 31 D'OCTUBRE de 11:00 a 14:00 hrs.

Consistirà en l'aproximació a distints processos i tècniques ceràmiques adaptant-nos a les edats de tots els participants. En aquesta ocasió, sota el títol "TALLER D'ELABORACIÓ DE CERÀMICA TRADICIONAL. PLATS, CASSOLES I ART” pretenem, a partir de la visita a distintes col·leccions del Museu, conèixer i transmetre el procés artesanal dels nostres avantpassats que utilitzaven la ceràmica en múltiples facetes quotidianes: per cuinar, conservar aliments, menjar, per jugar, per als animals, per a les construccions... També es realitzarà un taller sobre l'elaboració de ceràmica tradicional, emprant diferents tècniques de manipulació i modelatge del fang. Adaptant-nos sempre a la diversitat d'edats dels participants.

A més, en aquesta ocasió, l’activitat també està contextualitzada en l’exposició temporal que vam inaugurar al Museu el passat 15 d’octubre: El llegat de Mossén José Aguilella Maneu al Museu i la Història d’Onda. En aquesta exposició trobarem una important col·lecció de plats ceràmics decoratius, molts d’ells provinents de Sagironda (La fabriqueta), que ens mostra un extens repertori sobre la decoració i l’art ceràmic que emanava d’aquesta fructífera manufactura ondera que va tenir una gran projecció internacional.

Al document adjunt podeu trobar més informació de l'activitat.

També podeu trobar un altre document de propostes d’activitats que, relacionades amb la temàtica, varem dissenyar durant el confinament i que recuperam ara per si voleu realitzar-les a casa en el següent enllaç:


Degut a les restriccions provocades per la pandèmia de la COVID-19, ens hem vist obligats a reduir els aforaments del Museu, per això les famílies que vulguin participar en el taller poden fer reserva telefònica trucant al Museu del Taulell a partir del dimarts 20 d’octubre i fins al dia d'abans de la seva celebració i fins arribar al límit de 25 places, llavors s'obrirà llista d'espera.

Les taxes per poder realitzar l'activitat s'han establert en 3 EUR per participant siga adult o xiquet, sent GRATUIT PER A MENORS DE 4 ANYS, PERSONES AMB DISCAPACITAT I EMPADRONATS A ONDA.

Nota: els participants no empadronats a Onda cal que es fiquen en contacte amb el Museu per vore la forma de pagament.

>> Descargar fichero adjunto: taller ceramica tradicional.pdf


[+] Ir al archivo de noticias