Noticias

CERÀMICA DES DE CASA

Vos presentem la primera de les propostes per seguir en contacte amb el Museu durant aquest període de confinament.

Hola famílies.

Espere que totes i tots estigueu bé a casa.

Ja sé que vos estan arribant molts recursos per a fer en família i de segur que esteu utilitzant-ne molts d’ells per a fer aquesta situació més agradable. Com sabeu el Museu del Taulell «Manolo Safont» està TANCAT també, com vosaltres. Però no volem que s’ature la nostra activitat.

Per això, vos proposem que continueu en contacte amb nosaltres ara des de casa. I per això, hem dissenyat una sèrie d’activitats, destinades a tota la família, que hem anomenat CERÀMICA DES DE CASA.

Seguint amb la intencionalitat educativa del Museu del Taulell, amb aquestes activitats pretenem dotar-vos de més recursos per a l’entreteniment mentre aprenem i ens apropem a les col·leccions del Museu.

Cada setmana vos proposarem alguna activitat relacionada amb els taulells, la ceràmica i la cultura d’Onda per a fer a casa. Seran activitats senzilles que podeu fer entre totes i tots. Això sí, vos demanarem que ens feu arribar al Museu fotografies del procés i dels treballs que aneu fent amb el propòsit de poder fer una exposició final al Museu del Taulell amb totes les vostres aportacions. I també vos demanarem que guardeu els treballs originals i així, quan siga possible, els aportareu per a l’exposició. Configurarem així el relat de recursos que hem fet servir durant aquests dies els veïns i les veïnes d’Onda.

Vinga, animeu-vos a participar!

Per començar vos facilitem la primera de les propostes:

Vos adjuntem un dossier de propostes educatives que vam presentar fa ja uns anys al Museu i que ara recuperem perquè el pugueu tindre i fer-lo servir si vos ve de gust. Es tracta d’un dossier d’activitats didàctiques titulat A què fan olor els taulells? El dossier de les famílies. Moltes de les activitats no es poden realitzar ara perquè tenen lloc en espais de la localitat, com ara el centre històric, els carrers, l’Ajuntament, l’oficina de turisme, etc., on ara no podem anar. Però unes altres són propostes per a casa que sí que podreu fer.

El dossier podeu descarregar-lo del document adjunt. Hi trobareu unes instruccions de com utilitzar-lo; podeu anar directament a la secció A CASA... amb activitats per reflexionar sobre els taulells que tenim a les nostres habitacions i estances.

Les imatges que feu dels vostres treballs les podeu enviar a  mribera@museoazulejo.org o a  mribera@onda.es indicant-nos el nom dels participants en cada activitat.

Feu les activitats proposades només si teniu ganes i voleu aprendre, no cal forçar cap situació.

Bé, esperem que ho gaudiu i ja anirem donant-vos instruccions. Molts ànims.

Una abraçada. ESPEREM LES VOSTRES IMATGES


Hola familias.

Espero que todas y todos estéis bien en casa.

Ya sé que os están llegando muchos recursos para hacer en familia y seguro que estáis utilizando  muchos de ellos para hacer esta situación más agradable. Como sabéis el Museo del Azulejo "Manolo Safont" está CERRADO también, pero no queremos que se pare nuestra actividad.

Por ello, os proponemos que continuéis en contacto con nosotros ahora desde casa. Y por eso, hemos diseñado una serie de actividades, destinadas a toda la familia, que hemos llamado CERÁMICA DESDE CASA.

Siguiendo con la intencionalidad educativa del Museo del Azulejo, con estas actividades pretendemos dotaros de más recursos para el entretenimiento mientras aprendemos y nos acercamos a las colecciones del Museo.

Cada semana os propondremos alguna actividad relacionada con los azulejos, la cerámica y la cultura de Onda para hacer en casa. Serán actividades sencillas que se pueden hacer entre todas y todos. Eso si, os pediremos que nos hagáis llegar al Museo fotografías del proceso y de los trabajos que vayáis haciendo con el propósito de poder hacer una exposición final en el Museo del Azulejo con todas vuestras aportaciones. Y también os pediremos que guardéis los trabajos originales y así, cuando sea posible, los aportaréis a la exposición. Configuraremos así el relato de recursos que hemos utilizado durante estos días los vecinos y las vecinas de Onda.

Venga, animaos a participar!

Para empezar os facilitamos la primera de las propuestas:

Os adjuntamos un dossier de propuestas educativas que presentamos hace ya unos años en el Museo y que ahora recuperamos para que podáis tenerlo y utilizarlo si os apetece. Se trata de un dossier de actividades didácticas titulado A que huelen los azulejos? El dossier de las familias. Muchas de las actividades no se pueden realizar ahora porque tienen lugar en espacios de la localidad como el centro histórico, las calles, el Ayuntamiento, la oficina de turismo, etc., donde ahora no podemos ir. Pero otras son propuestas para hacer en casa que sí que podréis realizar.

El dossier puede descargarse del documento adjunto. En él encontraréis unas instrucciones de cómo utilizarlo; podéis ir directamente a la sección EN CASA... con actividades para reflexionar sobre los azulejos que tenemos en nuestras habitaciones y estancias.

Las imágenes que haréis de vuestros trabajos las podéis enviar a mribera@museoazulejo.org o a mribera@onda.es indicándonos el nombre de los participantes en cada actividad.

Haced las actividades propuestas solo si tenéis ganas y si queréis aprender, no hace falta forzar ninguna situación.

Bueno, esperamos que lo disfrutéis y ya iremos dándoos instrucciones.

Un abrazo. ESPERAMOS VUESTRAS IMÁGENES

>> Descargar fichero adjunto: el dossier de les families.pdf


[+] Ir al archivo de noticias