Noticias

DIA INTERNACIOAL DELS MUSEU

El Museu del Taulell programa un nou taller familiar emmarcat en els actes del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus.

L'Ajuntament d'Onda torna a posar en marxa un nou taller del programa educatiu “Dissabtes de ceràmica”. Es tracta d'un taller de ceràmica al Museu per a tots els membres de la família.

La propera sessió està programada per al DISSABTE 18 DE MAIG d’11:00 a 14:00 hrs.

En aquesta ocasió gaudirem d’un matí diferent en família amb una activitat lligada a la celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM), que té lloc cada 18 de maig. Com cada any, per celebrar aquest aconteciment, l'ICOM, organisme que aglutina tots els museus del món, escull un lema a partir del qual, els centres museístics dissenyen i programen activitats.

El tema que l’ICOM ens proposa enguany és: Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició. El leitmotiv consisteix en la representació del Museu com a centre en relació amb les comunitats locals, com a signe de localització. Un Museu local com el nostre es transforma així en una institució amb constant relació amb altres entitats com, per exemple, l’Ajuntament o els centres educatius, creant un teixit col·laboratiu i evocant el concepte de policentrisme. El Museu pren llavors un paper com a plataforma i vincle entre els Museus i el futur, respectant i preservant la memòria de les tradicions, i consolidant la seua pròpia tradició com a museu. Ara ja no es una institució estàtica, sinó que evoluciona i s’adapta a les necessitats de la societat, orientant les seues accions i activitats cap a les comunitats que l’envolten.

En el cas del Museu del Taulell, per a la mostra del DIM 2019, aquest policentrisme esdevé mitjançant la col·laboració amb l’IES Serra d’Espadà i l’alumnat d’Educació Secundària. Amb l’exposició que plantegen a les sales de l’espai museogràfic, s’estableix una xarxa cultural entre ambdós agents educatius, al mateix temps que les seues obres dialoguen amb les peces de les col·leccions permanents del Museu i estableixen un lligam que fa referència a la perdurabilitat en el temps de la nostra tradició taulellera.

La reflexió al voltant d’aquestes relacions serà per tant la temàtica sobre la que girarà l'activitat i taller familiar programat per al mes de maig.

Al document adjunt podeu trobar més informació de l'activitat.

Les famílies que vulguin participar en el taller poden fer reserva telefònica trucant al Museu del Taulell a partir del dilluns 6 de maig i fins al dia d'abans de la seva celebració i fins arribar al límit de 40 places, llavors s'obrirà llista d'espera.

Les taxes per poder realitzar l'activitat s'han establert en 3 EUR per participant siga adult o xiquet, sent GRATUIT PER A MENORS DE 4 ANYS, PERSONES AMB DISCAPACITAT I EMPADRONATS A ONDA.

Nota: els participants no empadronats a Onda cal que es fiquen en contacte amb el Museu per vore la forma de pagament.
>> Descargar fichero adjunto: dim 2019.pdf


[+] Ir al archivo de noticias