Noticias

JORNADES

El Museu del Taulell present a les Jornades Internacionals "Nous entorns d'aprenentatge per a les arts i la cultura" a Valčncia.

El dijous 24 i divendres 25 de novembre, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València, experts, investigadors i professionals de l'àmbit de l'Educació Artística i la Cultura Visual es van agrupar per celebrar les Jornades Internacionals "Nous entorns d'aprenentatge per a les arts i la cultura".

Aquestes jornades han estat organitzades i promogudes pel grup de recerca CREARI Grup de Recerca en Pedagogies Culturals (GIUV2013-103) de la Universitat de València amb qui està vinculat el Museu del Taulell, i per l’Institut de Creativitat i innovacions Educatives de la mateixa Universitat. Consolidant en aquest sentit els treballs realitzats per la Universitat de València en els últims anys.

El tema central ha estat l’interès per renovar els entorns educatius més enllà de les aules dels centres, plantejant la possibilitat de generar espais propicis per a l’acció educativa tant a les geografies transitables com en els entorns virtuals. I amb la intenció de generar un espai de reflexió sense perdre de vista l’esperit col·laboratiu i la implicació presencial dels assistents.

Han participat rellevants investigadors universitaris de diferents països, responsables institucionals, docents, i aquelles persones que tant des de la perspectiva educativa com des de la universitat estan interessades en analitzar la situació actual dels entorns educatius, revisar el que s’ha fet fins ara en aquesta matèria, i sobretot gestionar propostes de futur.

Els museus en general tenen un paper protagonista en aquesta reflexió com a agents educatius capaços de generar accions i propostes educatives innovadores, i en aquest sentit el Museu del Taulell d'Onda ha participat amb la comunicació Propostes del Museu del Taulell "Manolo Safont" per connectar entorns educatius, on es presentava la intencionalitat del Museu pel que fa a la relació amb altres agents educatius formals de la localitat mitjançant dos experiències, una realitzada conjuntament amb l'IES Serra d'Espadà en el marc del Dia Internacional dels Museus d'aquest any i un altra realitzada amb alumnat de 3r de la ESO del Colegio Madre Maria Rosa Molas també de la localitat. Les dues experiències han estat exposades al Museu durant aquest darrer curs escolar.

>> Descargar fichero adjunto: af-diptic-nous-entorns-castella.pdf


[+] Ir al archivo de noticias