Noticias

EXPOSICIÓ EDUCATIVA

El Museu del Taulell inaugura una nova exposició sobre els "Sotabalcons" amb els treballs realitzats per tot l'alumnat de 6č de primŕria de la localitat.

El Museu del Taulell desenvolupa, al llarg del curs escolar, diversos programes educatius. Un d'ells és l'anomenat "Al voltant dels taulells", dirigit a tots els centres educatius de primària d'Onda. El programa consta de tres faces diferenciades, en la primera, durant el primer trimestre del curs, els alumnes de 2n de primària realitzen l'activitat "Els fruits de la tardor", en el segon trimestre és el torn de l'alumna de 4t amb el tema dels "Oficis" i finalment, durant el tercer trimestre, els més grans, els de 6è, treballen "Els sotabalcons".

L'exposició presenta doncs les creacions i dissenys de sotabalcons produits en aquesta última activitat. Durant els mesos de març i abril els alumnes de 6è varen tenir l'oportunitat de visitar el centre històric d'Onda per fixar-se en les transformacions que aquest ha sofert amb el pas dels segles i el pas de distintes civilitzacions. Però també es van poder fixar en la peculiaritat i diversitat de taulells que trobem als seus carrers, sobretot en l'originalitat dels que se fan servir per decorar els sotabalcons.

Un altre cop a l'aula, els alumnes van poder dissenyar i crear els seus propis sotabalcons per després, al taller del Museu, traslladar aquests dissenya al taulells. Emprant les tècniques antigues de decoració de taulells conforme feien els artesans.

El projecte sanser te l'objectiu de sensivilitzar l'alumnat cap al patrimoni i la "cultura" del taulell que ens és tan pròpia en el nostre entorn. Vinculant l'educació reglada de l'escola amb la no reglada que ofereix el Museu.

L'exposició podrà ser visitada fins el 14 de juny.

Podeu trobar més informació del projecta a l'apartat Programas educativos d'aquesta web.


[+] Ir al archivo de noticias