Noticias

ACTIVITAT EDUCATIVA

Comienza la VIIIª Edición del programa educativo "Al voltant dels taulells" destinada a los colegios de Onda.

L'ajuntament d'Onda, per al proper curs escolar, ha programat una sèrie d'activitats amb el denominador comú de donar a conèixer, entre l'alumnat de primària d'aquesta localitat, algunes pautes per a entendre i relacionar l'evolució d'alguns aspectes tradicionals del seu entorn més proper.


La programació es divideix en tres activitats, una per cada trimestre destinada a l'últim curs de cada cicle i que es desenvoluparan tant en l'aula com al Museu, de manera que, curs darrera curs, s'establisca una cadena a llarg termini, on tots els alumnes de primària es puguen beneficiar de les tres experiències que combinaran l'educació reglada de l'aula amb l'educació no reglada del Museu durant aquesta etapa de la seva formació escolar.


El centre museístic ha de convertir-se en un complement de gran importància per a l'aprenentatge de l'alumne. Els continguts que ofereix tenen una vinculació molt directa amb el currículum escolar i la col·laboració entre els mestres i els educadors del Museu ha de ser la ferramenta ideal per oferir l'alumnat una educació de major qualitat.


L'aprenentatge en valors, en aquest cas, encaminat cap al respecte per la cultura, la tradició i el patrimoni més proper, ha de ser el nexe de treball que aprope les escoles al Museu, de manera que la unió d'esforços facilite la tasca de complir amb les programacions educatives destinades a cobrir aquest espai del currículum escolar.


Per la tipologia del Museu l'observació i la manipulació de la ceràmica es converteix en el procediment protagonista per a desenvolupar les tres activitats que tot seguit es caracteritzaran. La importància de la tradició ceràmica es patent a Onda, i com no podia ser d'un altra manera, es convertirà en l'element d'enllaç amb les altres tradicions de la localitat que es proposa estudiar.


[+] Ir al archivo de noticias